Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První detaily o Storm: Frontline Nation

Ohlášení strategie ze současné Evropy.

Snad to takhle nedopadne. Hra Frontline Nation totiž popisuje, co by se s Evropou mohlo stát, kdyby padla Evropská unie a všechny státy začaly bojovat jenom za to své. Nacionalismus a vojenské smýšlení dominuje politickému uvažování, do čela zemí se dostávají nelítostní vojevůdci. Tajně budují své armády a jejich cílem je vyhlazení nepřítele a ovládnutí Evropy.

V této strategii, ve které nebudete jen bojovat s velkými armádami, ale vaším úkolem bude i výzkum, diplomatické rozhovory a tajné operace, ovládnete jednu z pětačtyřiceti zemí a budete se snažit, aby se stala tím, kdo bude mít nadvládu nad Evropou. Aby se stala... frontline nation.

Hra bude tahovou strategií, ve které se bude pohybovat v plně 3D terénu na pětačtyřiceti různých zemích. Skládat se bude ze dvou základních herních úrovní - ze strategické a taktické. Ve strategické se budete starat o produkci, diplomacii, výzkum a koordinaci vojenských sil. V taktické části budou probíhat samotné bitvy. Mapa bud vždy rozdělena po hexagonálních polích a při vymýšlení svých strategií budete muset brát zřetel na terén, počasí, ale i denní či noční dobu.

Celá hra se bude skládat z 500 regionů a 90 měst, multiplayer bude podporovat až 9 hráčů najednou, ovládat budete moct až dvacet různých vojenských jednotek s plusy a mínusy, bojovat se bude na zemi, na vodě i ve vzduchu. Během výzkumů budete moct vyvíjet nové rakety nebo zbraně hromadného ničení - ať biologické, chemické nebo nukleární.

Hra Storm: Frontline Nation by měla vyjít v druhé polovině roku 2009.

Read this next