Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První informace o RPG Dark Souls

Nástupce Demon's Souls na obrázcích a videu.

Na webu Andriasang se objevily první stručné informace o duchovním nástupci hardcore hráči oblíbeného RPG Demon's Souls. V Dark Souls (dříve známé jako Project Dark) si vytvoříte vlastní postavu a opět budete muset zabít spousty nepřátel, kteří vám půjdou neustále po krku.

Prostředí bude hrát v Dark Souls velkou roli, podobně jako v první hře. V úzkých chodbách se totiž nebudete moci mečem rozmáchnout tak, jako na otevřeném prostranství. Pokud budete mít příležitost, bude možnost z boje uprchnout, nebo použít štít pro krytí.

Celý svět má být v Dark Souls plynule propojen a hráč v něm může cestovat dle libosti, jakmile bude mít přístup k celé mapě. O mapě a jejím rozhraní se toho zatím příliš neví, kromě funkce "postitional marker", která vám naznačí kudy se vydat dál.

Na Dark Souls pracují vývojáři z From Software pod vedením Miyazaki Hideteka. V Japonsku vyjde Dark Souls na PlayStation 3 v tomto roce. V Evropě a Americe se o distribuci postará Namco Bandai a to pro PlayStation 3 a Xbox 360, také v tomto roce.

Vydány byly první, velmi barevné obrázky ze hry:

A také trailer:

Read this next