Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První názor na Alan Wake PC a benchmarky

Zjistěte, zda vám poběží plynule.

PC verze Alan Wake se nezadržitelně blíží a na internetu se tak pomalu začínají objevovat první recenze. Kolegové z německého PCGames už svůj verdikt vyřknuli a hru nakonec ohodnotili velmi pěknými 86%.

Konverze na PC se tedy podle nich povedla. Mezi hlavními klady Alan Wake je v recenzi uvedena jedinečná atmosféra, inovativní bojový systém a velkolepý příběh s mnoha zvraty. Chválena je také grafická stránka, která je pořád, ačkoliv se jedná o dva roky starý titul, na dobré úrovni. Hra naopak nedosáhla na vyšší hodnocení kvůli některým slabším pasážím či špatné německé lokalizaci, která se nás ovšem netýká.

Jak pošlape Alan Wake na vašem PC, můžete zjistit díky benchmarkům, které připravili PCGamesHardware. Z grafů je patrné, že hru na maximální detaily při rozlišení 1920x1080 bez problémů rozjedou i majitelé starších strojů, naopak vyšší rozlišení (konkrétně 2560x1600) už si žádá dosti slušnou grafickou kartu.

Na plynulý běh hry má pochopitelně také určitý vliv procesor. Přestože z testu vyšel vítězně čtyřjádrový Core i7-970, rozdíly nejsou nijak markantní a tak by vám bohatě mělo postačit i dvoujádro.

Alan Wake vyjde na Steamu již za dva dny.

Read this next