Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První recenze Fable III

Pochvalné, ale ne výhradně.

Ode dneška se v USA prodává očekávané fantasy RPG Fable III a tím pádem definitivně padlo také embargo na recenze. Než tedy nad hrou po značných peripetiích koncem tohoto týdne vyřkne ortel také český Eurogamer, nabízíme malý výtah z toho, jak si Fable III vede v zahraničí.

Jednu z prvních pochvalných recenzí zveřejnila britská pobočka Eurogameru. "Ta část hry, v níž nejprve odjedete, pak se vrátíte a konečně se stanete králem, patří k jedněm z nejpovedenějším v celé hře a zachovává si stejný tón i rytmus, jaké mělo to nejlepší z Fable II," napsal Tom Bramwell v recenzi, která hře udělila vysoké skóre 8/10. Stejnou známku si Fable III vysloužilo třeba i u serverů Videogamer, Strategy Informer a třeba švédské pobočky EG.

O jeden stupínek výš Fable III ocenila např. fanouškovská RPG Site, dále servery NowGamer, Spong, Beefjack, italský Multiplayer nebo anglické Computer & Video Games. Renomované anglické IGN hru otipovalo na 8,5/10. "Fable III je tou hrou, jakou měla být již dvojka. Má toho spoustu společného se svým předchůdcem, akorát je mnohem ucelenější, přístupnější a zábavnější. A nadto obsahuje i spoustu novinek a dechberoucích momentů."

A na co si recenzenti naopak nejčastěji stěžují? Ačkoliv i nováčci ji prý dohrají bez problémů, někdy musíte dělat opravdu těžká a odpovědná rozhodnutí, kterých by třeba podle IGN mohlo celkově být i víc. Někdejší odnoži ex-redaktorů Gamespotu, dnes serveru Giant Bomb, se to už tolik nezamlouvalo: hodnocení 3/5 vysvětluje tím, že Fable III leckdy zbytečně klade překážky pod nohy, celý systém mnoha vedlejších questů a tisíců úkolů je prý zbytečně předimenzovaný a nijak tomu nepomáhá ani fakt, že pro sebemenší změnu výbavy, oblečení nebo pohled na mapu se vaše postavička musí teleportovat zpět do svého pokoje.

Fable III u nás vyjde s českými titulky a manuálem pro Xbox 360 tento pátek, obejdnat si ho můžete ve speciální edici i na pobočkách Xzone.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fable III

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments