If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První recenze na Duke Nukem Forever

A nejsou moc pozitivní.

Fanoušci museli čekat dlouhých 14 let, než se dočkali Duke Nukem Forever. Gearbox ovšem hru dokončil a vydal. Teď už je možné si ji dokonce normálně koupit v našich obchodech. Jenže co si o ní myslí herní profesionálové? Nikdo není vyloženě nadšený a někteří jsou… Vyloženě naštvaní.

Server IGN zatím vydal prvotní dojmy bez výsledného hodnocení, ale asi nebude příliš vysoké. "Střílení je neustále přerušováno podivnými puzzly a dialogy postav, které jsou zhruba stejně tak zábavné, jako poslouchání jízdy vlaku na kolejích. Levely jsou špatně nadesignované, takže se můžete krásně ztratit při navigaci." Poměrně se jim líbí akční části, ačkoliv si podle nich není hra jistá, zda chce být vážně míněnou střílečkou nebo masakrem ve stylu Serious Sama. Grafika je podle nich také očividně hodně zastaralá - navíc se na X360 občas zasekává obraz a levely se neúměrně dlouho nahrávají.

Recenze se objevila také v Guardianu, kde hru ohodnotili pouhými 2/5. V textu píší, že hra nepřináší vůbec nic inovativního. "Trvalo 15 let tu hru vytvořit. Zajímalo by nás, co dělali těch zbylých 14 let a 10 měsíců."

Ale nebojte se, objevily se také celkem pozitivní reakce. Například v recenzi PC Gameru dostal Duke Nukem Forever 80 procent. "Stálo to za to čekání? Jistěže ne. Žádná hra nestojí za 14 let čekání. Zejména ne ta, co je prostě jen akční FPS komedií. Nedochází k žádné revoluci v žánru, DNF se nesnaží být revoluční hrou. Duke prostě jen chce, aby byla párty jako v roce 1997."

Ještě jedna recenze se objevila. Na serveru Ausgamer dostala hra 5/10. V textu mají takovou milou slovní hříčku, která je nepřeložitelná, ale musíme ji sem dát: "Hail to the king, baby? Kdepak, bohužel spíš… Fail to the king, baby."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Duke Nukem Forever

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments