Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První ukázky a detaily o Medal of Honor: Warfighter

Žádná padající Eiffelovka, nýbrž realistické Filipíny.

Na internet v sobotu ráno pronikly fotky Oficiálního Xbox Magazínu, kterému se dostalo té cti představit veřejnosti ve čtvrtek potvrzený Medal of Honor: Warfighter.

Fotky tradičně nejsou dvakrát kvalitní, ale přeci jen něco málo o očekávané hře vypovídají - můžete se na ně podívat zde nebo zde.

Producentem za EA se opět stal vousatý dlouhán Greg Goodrich jako u minulého dílu, kterému jde hodně jde o autenticitu příběhu, s nímž vypomáhá čtyřiadvacet skutečných vojáků. Možná i proto kladou značný důraz na osobní vnímání a obětování se i ze strany jejich rodin, s nimiž budou často v telefonickém kontaktu, protože jsou pryč z domova 300 dnů v roce. Z předešlých her série se vrátí jedna klíčová postava.

Singleplayerové mise se v novém Medal of Honor odehrávají po celém světě a po jejich splnění někdy vyzvedne evakuační vrtulník. Jedna z nich vás zavede do městečka zaplaveného po tajfunu, kde budete likvidovat nepřátele ze střílny na zřejmě obojživelném vozidle (člunu?) a brodit se za deště po pás ve vodě. Tato mise je zasazena na Filipíny, konkrétně do městečka Isabela.

Ostatně celý Warfighter má být inspirován skutečnými událostmi, takže se prý nedočkáme scén jako z filmu Michaela Baye, kde k zemi padá Eiffelovka, čímž tvůrci zjevně popichují konkurenční Modern Warfare 3, kde k tomu došlo. Ale jiné, nepamětihodné budovy, zde budou padat ostošest díky enginu Frostbite 2.0 z Battlefieldu 3. Hlavním rozdílem oproti jiným střílečkám má být opět realistické ladění.

Během hraní se občas budete moci rozhodnout, jak co vyřešíte - například jakým způsobem vtrhnete do místnosti, odkud máte osvobodit zajatce. Buď můžete vykopnout dveře, nebo vhodit granát či oslepující výbuch. Od toho se bude odvíjet další průběh. Později při útěku z města, kdy zachráněné táhnete na vleku, začne jeden z nich krvácet a musíte spěchat, aby vůbec přežil.

Zdejší multiplayer zahrne mezinárodní bojové jednotky: britské SAS, australské SASR, německé KSM a kupodivu také polský GROM. Z herních módů se vrátí Team Assault (Team Deathmatch), Sector Control, Objective Raid a Combat Mission. Nemá chybět ani Hardcore režim (smrt po jediném zásahu jako v Call of Duty) či podpora kooperativního hraní, byť stále jen separátních misí, nikoli hlavní příběhové kampaně.

Medal of Honor: Warfighter vyjde pro PC, PS3 a X360 letos v říjnu. První video bychom měli vidět 6. března na konferenci EA na GDC.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Medal Of Honor

PS3, Xbox 360, Nintendo GBA, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments