Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PS3 s větší základnou než X360?

A také s váhovým rekordem.

Podle některých hlasů má konzole PS3 aktuálně větší uživatelskou základnu než konkurenční X360. Navzdory skutečnosti, že konzole od Microsoftu má momentálně prodáno mnohem větší počet kusů, konkrétně 38.5 milionu. Naproti tomu PS3 pouze 33.5 milionu.

Ovšem s přihlédnutím k vysoké procentuální poruchovosti X360, což má v přepočtu dělat více než 12 milionů konzolí, které byly v domácnostech postupně nahrazeny, se rázem dostáváme k novému pohledu na rozložení počtu hráčů. Samozřejmě, na všechny porouchané X360 se tu nevztahovala záruka a nemusely být nahrazeny a ve výsledném počítání, jehož souhrn naleznete na téhle stránce, figuruje cca 31 milionů na trhu působících, resp. fungujících X360. A výše naznačené resumé, že PS3 má tedy větší uživatelskou základnu… je tedy potom minimálně podivné, že většině multiplatformových her se právě na X360 daří lépe, ale co už:o)

Podle tohoto pohledu je tedy PS3 úspěšnější, podle dalšího jí patří jiný primát (díky japonskému Famitsu). Jde o titul historicky nejtěžší konzole v historii, kterýžto naposledy držel původní Xbox, který se objevil na trhu v roce 2001 a váze přesahující 4 kg. Původní PS3 ale měla přibližně 5.5 kg, v případě PS3 Slim už váha klesla o 2 kg.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Comments