If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Původní tvůrce Diabla kritizuje Diablo 3

Jaká byla reakce?

Začalo to vlastně docela nevinně. David Brevik, zakladatel Blizzard North a jeden z původních tvůrců prvního Diabla, měl rozhovor se serverem IncGamers, což nakonec vedlo k tomu, že se Brevik tak trošku opřel do Diablo 3.

"Mám z něj divné pocity. Na jednu stranu je mi líto, že si lidé trojky tak neužili. Je to tím, že tu hru tak všichni milují a trojku tak nahlas kritizují právě kvůli tomu. A z toho mám zase radost," řekl v rozhovoru.

Diablo a Diablo 2 vyvinuli v Blizzard North. Toto studio bylo ale později uzavřeno a na trojce už pracoval tým z ústředí Blizzardu. Brevikovi se nelíbí, že některé změny v Diablo 3 od nového vývojářského týmu jdou proti jeho vlastním designovým filozofiím. A to, že se tyto změny nelíbí ani hráčům, ho těší. David Brevik v rozhovoru také řekl, že Diablo 3 "je velmi rozdílná hra", než kterou by vytvořil on. Říká také, že uzavřením Blizzard North přišla společnost o spoustu talentovaných vývojářů.

"Když zavřeli Blizzard North, přišli o spoustu zkušeností s tím, jak akční RPG funguje a co na něm funguje. Z toho se těžko dostává," řekl. "Neměli zkušenosti lidí, kteří ten žánr velice dobře znají."

Rozhovor je rozhodně zajímavý, ale pořádná kontroverze se spustila až posléze. Jeden z tvůrců Diablo 3 dal odkaz na svůj veřejně přístupný Facebook s tím, že má pocit, jakoby ho právě někdo hodil pod autobus. A rozběhla se diskuze, do které zasáhl také hlavní designér Diabla 3 Jay Wilson. A napsal: "S*rem na toho losera."

Když se na diskuzi podíváte teď, komentář Jaye Wilsona už zmizel, ale je dost patrné, že byl součástí diskuze, protože na něj Jill Harrington reaguje.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments