Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Reakce Rockstaru na stávku manželek

Interní e-mail naznačuje pravý stav věcí.

Nedávná otevřená zpověď manželek zaměstnanců herního studia Rockstar San Diego, v níž byly kritizovány poměry ve firmě, resp. vysoké pracovní nároky, se aktuálně dočkala odezvy. Jakkoliv neoficiální. Nicméně interní e-mail, cílený na personál, se nějakým způsobem dostal na net.

To důležité v něm obsažené je především info, že ony vysoké nároky souvisejí s finálními pracemi a dokončením velice ambiciózní hry Red Dead Redemption, od které si v Rockstaru slibují, že půjde o jeden z velkých hitů letošního roku.

Vedení Rockstaru přitom vůbec nesouhlasí s tvrzením, že by ve firmě mělo dojít ke snížení zaměstnaneckých benefitů, či jisté devalvaci platů a finančních odměn v tom smyslu, že by nereflektovaly inflaci, resp. stále se zvyšující životní nároky.

Současně nabádají, aby se v případě jakýchkoliv problémů tyto řešily uvnitř firmy, jak napovídá znění e-mailu, jehož autenticita nicméně není stoprocentně potvrzena.

Jedno je však jisté. Nejenom Rockstar si od příchozího westernového GTA s názvem Red Dead Redemption hodně slibuje, v dubnu se budeme moci na platformách PS3 a X360 sami přesvědčit, nakolik oprávněně.

Read this next