Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Red Dead Redemption na 8 milionech

Co kdy vyjde od Take Two?

Společnost Take Two prozradila, že se do konce října prodalo celkem 8 milionů kusů jejich westernové hry s otevřeným světem Red Dead Redemption od Rockstar, což je pravděpodobně víc, než kdokoliv čekal. Právě tahle hra pomohla společnosti, aby se konečně dostala do zisku, i když zrovna nevydává nový díl Grand Theft Auto.

Take Two totiž zveřejnila své finanční výsledky pro své investory a ukázalo se, že je za uplynulý rok v čistém zisku 49,7 milionů dolarů. Před rokem byli 130 milionů v mínusu, takže se mohou radovat. "Splnili jsme svůj cíl být v zisku, ačkoliv nám nevyšlo další Grand Theft Auto," řekl ředitel Take Two Ben Feder.

K velice dobrému roku jim ale nepřispěl jen Red Dead Redemption. Svou váhu má také NBA 2K11, kterého se prodalo 3 miliony kusů. Radost mohli mít zejména z toho, že Electronic Arts zrušili NBA Elite 11, takže v podstatě neměli na trhu basketbalových her konkurenci. Dobré výsledky zaznamenala také Civilizace V, Grand Theft Auto IV: Complete a Mafia II, ačkoliv přesná prodejní čísla Take Two nezveřejnilo.

A co chystá Take Two na další rok? Není toho málo - L.A. Noire (jaro 2011), Top Spin 4 a Major League Baseball 2K11 (obojí by mělo vyjít do dubna 2011), Duke Nukem Forever (někdy v průběhu roku, podle našich informací na jaře). Hry Spec Ops: The Line a XCOM by měly vyjít v létě nebo na podzim, BioShock Infinite podle všeho až v kalendářním roce 2012.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption

PS4, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments