If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Red Dead Redemption žádanější na X360

V Británii se zařadil hned na první místo.

Docela se očekávalo, že se hra Red Dead Redemption po nadšených kritikách bude prodávat dobře a to se také plní. Už jsou známa čísla prodejů z Velké Británie, kde hra zaznamenala 11. nejlepší první den prodeje v historii.

Podle všeho se jen v Británii prodalo první den 300 tisíc kopií. "Je to méně než v případě GTA IV - tam byly prodeje tak třikrát nebo čtyřikrát větší (Red Dead ale není tak silná a známá značka), ale rozhodně jde o nejlepší začátek prodejů v tomto roce," řekl Dorian Bloch, ředitel firmy GfK-ChartTrack, která sleduje prodejnost videoher.

"Red Dead Redemption se drží mezi nejlépe prodávanými AAA tituly v historii, což vůbec není špatné, když přihlédneme k tomu, že většina těchto her se začala prodávat až ve čtvrtém čtvrtletí, kdy je vrchol sezony."

Zajímavé také je, že se o něco víc prodává verze hry pro Xbox 360. Zhruba 65 procent všech prodaných kopií je určeno pro konzoli Microsoftu, zbytek je na PS3. Mluví se ale o tom, že kopií pro PS3 je nedostatek a ne ve všech obchodech zcela pokrývají větší poptávku.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption

PS4, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments