Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Redakční blog: ...a máme to za sebou

Pro EG zatím nejvydařenější měsíc.

Rušný závěr zimy, kdy v jednom týdnu vyšly klidně i tři AAA hry naráz, je za námi. Pro Eurogamer.cz šlo o zatím nejvydařenější měsíc v jeho krátké historii. Podle čeho si to dovolujeme posuzovat? Třeba díky...

  • růstu návštěvnosti (Google Analytics hlásí +13%)
  • vyprodanému reklamnímu prostoru
  • rozhýbání interních projektů pro další rozvoj EG (zatím tajné :)
  • najetí na pravidelné publikování několika velkých článků denně (včetně víkendových aktualizací)
  • odchycení zásadních trailerů a událostí dne okamžitě po vydání
  • zvýšenému obsahovému zaměření na Dragon Age 2 a Crysis 2
  • přicházení s mnoha vlastními náměty ve zpravodajství
  • dlouhé šňůře prvních českých recenzí - Homefront, Total War: Shogun 2, Assassin's Creed: Bratrstvo PC, Top Spin 4, Bulletstorm, nebo Crysis 2 - verdikty nad všemi zásadními hrami měsíce (i řadou jiných) jste se dozvěděli nejprve z EG a získali tak důvěryhodné vodítko, zda má smysl si je pořídit. Víme, že to je pro vás důležité.

Dosáhnout toho všeho by nešlo bez nasazení celého redakčnímu týmu (často ve složitých podmínkách) a na tomto místě chci poděkovat i distributorům za příkladnou spolupráci. Jinak se tu realizovalo pár technických novinek: spuštění upraveného layoutu mobilní verze Eurogamer.cz/m, 3DS sekce (ještě se dolaďuje) nebo nové možnosti vypíchnout klíčové citace v článcích.

I nadále se hodláme soustředit na oblíbené fotoseriály, soutěže (do koncem března budou ještě dvě), otitulkování vybraných trailerů nebo videorecenze se synchronizovaným obrazem s komentářem (chystají se ke Crysis 2 či Homefrontu). A co vás na Eurogameru čeká v nejbližší době?

Vrátíme se ke Crysis 2 v sérii článků o jeho technologické stránce na PC i konzolích. Michal Jonáš na úterý (29.3.) už dopisuje recenzi PC/X360 verze Shift 2: Unleashed - poté, co dosáhl maximální 20. level jezdce a kromě MS FIA GT1 dokončil celou kariéru na obou verzích (GT1 do té doby ještě dohraje). Vzhledem ke zdržení rozhovoru o startu 3DS se Pavlovi Oreškimu náramně šikne druhý týden pro pečlivé testování handheldu a kupy úvodních 3DS her, které sfoukne v menších trojrecenzích, protože za samostatný článek i vysokou prodejní cenu (přes tisíc korun) jich prý stojí jen pár.

Jíra Sládek je nadšený z onlinovky The Rift, jejíž recenzi určitě přineseme ještě do konce března (samozřejmě bez high-level contentu, to by trvalo podstatně déle), stejně jako v případě adventury Gray Matter, která čtvrt roku po světě vychází i u nás (v češtině). Marek Beniač rozehrává nový ročník motorek MotoGP 10/11 a jde mu to ztuha kvůli zase vypečné kariéře, co zabere hromadu hodin.

Na cestě jsou ještě články o izometrických Ghostbusters, co-opu v Operation Flashpoint: Red River, odloženém Darkspore nebo povedené filmové arkádě Rango od EA. Plus resty, na které nebyl v uplynulých týdnech prostor, ale nyní se budou hodit, protože další vlna nových her přijde až koncem dubna a zejména koncem května.

Příjemné čtení,

Jan Doskočil, managing director, šéf-editor a novinkář Eurogamer.cz

Read this next