If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rekordní start Modern Warfare 2

Dvojnásobně předčilo GTA. A jak v ČR?

Nejodvážnější věštby se naplnily. I ti natvrdlí teď naplno pochopí, proč byla většina her raději odložena na zimu nebo jaro. Jít do přímého souboje s takhle silným kalibrem, to si troufne málokdo. A není žádná ostuda raději z takové konfrontace vycouvat. Modern Warfare 2 se ve Velké Británii za pouhý první den (úterý 10.11.) prodalo 1,23 milionu kusů. Potvrdil to nezávislý auditor Gfk.

Nová střílečka od Activision a Infinity Ward tak vytvořila nový rekord, když dvojnásobně překonala čísla Grand Theft Auto IV. Toho se tam pro konzole za úvodních pět dnů prodalo "jen" 926 tisíc kusů. Modern Warfare 2 ve Velké Británii za první den vygenerovalo tržby 47 milionů liber, což je v přepočtu úctyhodných 1,3 miliardy českých korun.

Hra jde hodně na dračku také v České republice. Dragon Age Origins sice zatím v celkových číslech nestihla předhonit, ale pokud o ní současný enormní zájem vydrží ještě pár dnů, což se předpokládá, stane se z MW2 i zde jasná podzimní jednička a spolu s The Sims 3 bude patřit mezi tři nejúspěšnější hry roku. Podle odhadů Eurogamer.cz by se v celém ČR do Vánoc mohlo prodat přes 10 tisíc kusů Modern Warfare 2 při součtu verzí pro všechny platformy.

"Cenega dělala na Modern Warfare 2 úplně nulový marketing a přesto to bude jeden z nej hitů roku. Až tak je ta značka u nás silná," prohlásil manažer obchodu Xzone Martin Schovanec. Vítá, že hlavní podzimní hity jsou po jednom rozloženy do jednotlivých týdnů měsíce.

Xzone v den vydání vyexpedovalo tisíce kusů MW2. Jelikož nápor neustává, muselo už doobjednat další kusy, jinak by byla hra rychle vyprodaná, což už reálně hrozí na některých zahraničních trzích, které podcenily situaci. Až do konce tohoto týdne Xzone nabízí PC verzi Modern Warfare 2 s několikasetkorunovou slevou, jen za 999 Kč. Jinde běžně stojí 1199-1299 Kč a na Steamu dokonce přes 1500 Kč.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments