Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Reportáž ze srazu BioWare

Břišní tanečnice či kvíz?

Tuto sobotu uspořádalo české zastoupení EA oficiální sraz fanoušků her od BioWare. Měl jsem tu možnost se zúčastnit, ač cesta z Ostravy a v noci zpět nebyla zrovna pohodlná. Alespoň mne to částečně připravilo na zajímavé prostředí restaurace Anno Domini 1471, která byla celá ve středověkém pseudo stylu 15. století. Akce probíhala ve třech místnostech a bylo tam až příliš plno. Dle informací od pořadatelů se dostavili téměř všichni pozvaní a registrovaní (kolem 120 lidí), s čímž vůbec nepočítali, neboť obvykle dorazí sotva polovina.

Bohužel se mi nepodařilo stihnout začátek ve 14 hodin, tudíž jsem přišel o první přednášku o historii Bioware v podání zástupců EA. Avšak na následný zajímavý kvíz jsem již přítomen byl. Pro pravého fanouška nebyl těžký a kdo si pořádně pročetl u vchodu rozdávané materiály (s krabičkou s BioWare body), tak odpovědi také znal. Již si přesně nepamatuji přesný harmonogram, takže spíše jednotlivé akce popíšu, jak mi utkvěly v paměti.

Asi čekáte, že jako první si vzpomenu na břišní tanečnici. Měl jsem vlastní krásný doprovod, tudíž jsem tanečnice až tak moc nesledoval a jen udělal rychle pár fotek. Nicméně tanečních představení bylo v průběhu večera hned několik a jak jsem si povšiml, tanečnice měly pokaždé jiný kostým. Hřebem večera jistě byl tanec s ohněm, který se velice špatně fotil. Video by možná zážitek dokázalo reprodukovat lépe než písmena a fotka, avšak bohužel záznam nemám.

Asi nejkomičtějším okamžikem byl "souboj dvou chasníků". Nejprve šli po sobě noži (jak se jim ten alobal lesknul ;), pak přišly na řadu pěsti. Ovšem k mému překvapení se nedostavila klasická česká fackovačka, ale regulérní sumo v evropských hadrech ze středověku. Obzvláště vypečená byla bílá čepička jednoho z aktérů, která neustále padala a on si ji pořád nasazoval. Čímž vyprovokoval vskutku zajímavé kousavé poznámky a výkřiky z publika. Ostatně na konci zápasu čepičku ztratil a asi proto i prohrál a následně byl potupně odtažen za nohu.

V prvním sále, kde probíhala přednáška a kvíz, poté následovala diskuze. Diskutovali jak lidé s Bioware/EA spjatí - Jaroslav Faltus a Sebastián Chum, i korektor Dragon Age Martin D. Antonín (soutěžící v červeném husitském hábitu) - tak i lidé z "oboru" (zástupci tisku či vývojáři). Moderátor akce Tomáš Zvelebil diskuzi ale držel hodně v oprátkách a nenechal příliš témata rozvést. Čas na diskusi byl poměrně krátký a on se snažil vyčerpat všechna témata.

Bohužel, toto všechno mělo možnost slyšet jen několik vyvolených z první řady z důvodu špatně umístěné reprosoustavy a hluku z vedlejšího sálu. Zde bych organizátorům doporučil pro příští ročník, aby pronajali větší prostory, kde mohou probíhat dva programy současně. Diskuze každého nezajímá a jiný program by byl jistě uvítán.

Každý návštěvník akce měl možnost si zahrát nový datadisk Dragon Age: Awakening (vychází 16.3.). Avšak notebooky Toshiba překvapivě zely opuštěné. Další možností zábavy byly stojany s X360 verzí Mass Effect, které ovšem trpěly špatnou kvalitou zobrazení na použitých televizích Samsung. Barvy byly podivné, obraz jaksi rozšumělý a nevýrazný. Ale to rozhodně nezabránilo přítomným v zábavě.

V průběhu večera se konala i soutěž kostýmů. Bohužel bylo pouze 6 soutěžících, proto byly pouze dvě příčky - 4. až 6. místo a 1. až 3. - vítězové byli tři (husitský měšťan, rytířka beze zbroje a lehká děva). Ceny byly hodnotné a praktické (hry od EA, myši a klávesnice Logitech).

Hladem jsme rozhodně netrpěli. Nejprve byly na stolech k uždibování dřevěné tácy se salámem, uzeným a sýry. A hřebem gurmánského večera pak byla večeře o čtyřech chodech: uzená polévka s kroupami, následovaná sekanou z jestřába (zaslechl jsem i verzi s jezevcem a liškou, ale bylo to normální vepřové) s pečeným kuřecím stehnem, dále dančí guláš a na závěr lívanečky s povidly.

Celkově se akce vydařila a po jedenácté večerní se lidé začali rozcházet, neboť hospoda v půlnoci zavírala. Doufám, že příští rok se sejdeme opět v hojném počtu ve větších prostorech u dalšího datadisku pro Dragon Age. Či snad pokračování?

Přes 200 fotek od profesionálního fotografa, dokumentujících průběh celého večera, si prohlédněte tady.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age: Awakening

PS3, Xbox 360, PC

Dragon Age: Origins

PS3, Xbox 360, PC

See 1 more

Mass Effect 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments