Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Resistance 3 prodejním propadákem

Menší odbyt než u minulých dílů.

Dosud se to pouze tak nějak tušilo, protože nepodloženým odhadům VGChartz věřit nelze a oficiální údaje neexistovaly. Nyní už je jasné, že zářijové Resistance 3 (recenze, 7/10) se stalo obrovským prodejním propadákem.

Ačkoli americká auditorská společnost NPD nezveřejňuje přesná čísla, odtajnil je editor IGN Jim Reilly na svém Twitteru, který k nim asi má přístup: "Resistance 3 se v USA za úvodní měsíc prodalo 180 tisíc kusů."

Pokud to je pravda a pokud se vezme v potaz, že PlayStation 3 má v současné době na celém světě doma nějakých 50 milionů lidí, jsou takové prodejní výsledky Resistance 3 naprostým šokem. Přitom se nedá říct, že by hra trpěla absencí marketingu, ten byl více než solidní, když šlo o exkluzivní first-party titul přímo od Sony.

Paradoxní je, že minulé díly Resistance šly na odbyt lépe, přestože konzole PS3 byla tou dobou mezi lidmi rozšířená méně. Podle odhadů VGChartz se za úvodní týden více dařilo jak jedničce coby startovnímu titulu pro konzoli (prospělo ji, že tehdy byl malý výběr her), tak dvojce vydané v době, kdy PS3 vlastnilo 3x méně lidí než dosud.

Že by to bylo dopadem ekonomické krize na herní průmysl (viz meziroční pokles tržeb)? To by se asi (navíc později vydaného) Gears of War 3 v USA nevyexpedovaly 2 miliony kusů, jak tvrdí Microsoft. Spíš to bude tím, že USA je známá bašta X360. V Evropě se Resistance 3 nejspíš prodávalo výrazně lépe, zvlášť v zemích typu Španělsko, Itálie nebo Francie, ale zdejší čísla nejsou k dispozici.

Starší trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resistance 3

PS3

Related topics
PS3
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments