Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rodí se neoficiální překlad StarCraft II

Fanoušci si češtinu otestovali v betě.

Přestože by Cenega Czech hru StarCraft II: Wings of Liberty strašně ráda lokalizovala do češtiny, Activision Blizzard ji to bohužel nepovolí. I kdyby se tu reálně mohlo prodat nějakých 10-15 tisíc kusů, pro ně to je kapka v moři, se kterou se jim vůbec nevyplatí zdržovat.

Otěže tak do rukou museli vzít fanoušci této sci-fi real-time strategie, kteří momentálně hrají veřejnou betu, díky čemuž mají přístup k datovým souborům s texty. Výsledkem jejich snah jsou čtyři obrázky ze StarCraftu II převedeného do češtiny, včetně překladu technologického stromu Terranů. Jedná se o skutečné vytípané obrázky, nikoli o překreslení textů.

"Jen jsme chtěli vyzkoušet, jak to bude ve hře vypadat a jestli bude čeština fungovat," vysvětlil Jetro, správce fanstránky StarcraftCZ.com. A byli velmi úspěšní, dokonce funguje i diakritika.

Nezbývá než popřát, aby jim píle vydržela a aby našli nějakého sponzora, který dokáže ocenit jejich náročný záměr s překladem plné verze. O té se mimochodem dnes vyjádřil Blizzard, že stále platí její termín vydání v první polovině letošního roku. Beta má nakonec trvat "jen" 3-5 měsíců.

Read this next