If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Záloha za jistotu hraní Star Wars The Old Republic

Předobjednávkový klíč zastínil sběratelku - TÉMA.

Electronic Arts dnes oznámili několik novinek k Star Wars: The Old Republic. Předně jde o náplň Sběratelské edice této sci-fi onlinovky od BioWare, která praští do očí svou cenou (u nás 2999 Kč). Oproti tomu standardní verze hry stojí třetinovou částku (1099 Kč) a rovněž v sobě zahrnuje předplatné na prvních 30 dnů hraní.

Sběratelská edice obsahuje jak virtuální herní obsah, tak fyzické předměty pro všechny skalní příznivce Hvězdných válek. Mezi ně patří figurka Darth Malguse od společnosti Gentle Giant, deník mistra Jedi Gnost Durala od společnosti Chronicle Books, soundtrack z The Old Republic, bezpečnostní klíč a herní galaktická mapa Star Wars. Soubor virtuálních předmětů tvoří Flare Gun, Training Droid, osobní HoloDancer, HoloCam, dopravní prostředek STAP a přístup do Collector's Store, což je herní obchod s novými položkami do hry přístupný jen majitelům Sběratelské edice. Dá se sehnat z Xzone a je kusově limitovaná.

Vše ale zastínila kontroverze okolo jiné aktivity EA a to dřívější prodej separátního předobjednávkového klíče k SWToR. Jednak tím, že množství těchto (prý rychle rozebíraných) kódů je značně omezeno a přednostní přístup do hry má být zaručen pouze těm, kteří si hru včas předobjednají (resp. zaplatí zálohu za hru) a použijí kód před jejím oficiálním vydáním. Protože jak vysvětluje Ray Muzyka z Bioware: "Podnikáme vše nezbytné, aby okolo The Old Republic hned od počátku vyrostla aktivní komunita na stabilních základech. Součástí těchto kroků je i omezený počet kopií hry, který bude dán do prodeje, aby se tak zaručil hladký rozjezd serverů."

Sběratelská edice

Ať už se chystáte přidat na stranu Impéria či Republiky, zmiňovaný předobjednávkový klíč vedle toho poskytne předčasný přístup k hraní plné verze. Ještě není známo, o kolik dnů to bude, ale už to sklidilo kritiku za zvýhodnění části hráčů (byť se tak děje u většiny MMORPG), kteří jsou ochotni za hru zaplatit zálohu půl roku před vydáním, aniž by to datum znali. Za tento unikátní klíč se totiž musí výjimečně již nyní uhradit 149 Kč (nebo vysokých 499 Kč u sběratelské edice), načež ho zákazník obdrží již koncem července - v krabičce vypadající stejně jako hra, ale bez DVD disků, jen s papírem a kódem uvnitř.

Jak zdůrazňuje obchod Xzone, když si pak převezmete (a zaplatíte) svou separátní objednávku plné verze The Old Republic, její cena ale bude snížena o vámi již dříve zaplacenou cenu předobjednávkového klíče, takže tím pádem vás nebude stát nic (kromě poštovného?). Celé to bývá takto složitě řešeno (viz to samé u Heroes VI), protože nemalý počet lidí si jindy předobjedná nějakou hru, využije výhod pro předobjednávky, ale pak už si krabici s plnou verzí nepřevezmou, na čemž tratí jak výrobce, tak obchod.

BioWare dnes rovněž oznámili, že v září odstartují „víkendové betatesty" Star Wars: The Old Republic. Tyto akce budou zpřístupněny vybraným hráčům z celého světa, avšak v tiskové zprávě EA Czech kupodivu nebyly nijak dány do přímé souvislosti s držením předobjednávkového klíče. Fanoušci v nich každopádně získají první příležitost k nahlédnutí do velkolepých příběhů, světů, misí, bitev a postav ve hře. Registrace do testovacího programu probíhají na webu www.StarWarsTheOldRepublic.com. Další informace budou průběžně zveřejňovány v průběhu léta.

A datum vydání Star Wars: The Old Republic? EA ho dosud neoznámili a stále tak platí poslední oficiální informace "druhá polovina roku 2011". Právní notička u předobjednávkového klíče si jinak s termínem nechává otevřená zadní vrátka, neboť se tam doslova píše: "Platnost kódu vyprší do 31. prosince 2012".

Přesto je vydání velmi pravděpodobné už koncem listopadu, což naznačují i dnešní zvěsti od britských prodejců, které zaslechlo CVG. To vrhá systém s předobjednávkovými klíči do nového světla - že si s nimi možná tvůrci chtějí hráče SWToR zaháčkovat (nevratnou platbou zálohy), aby se pak mohli odvážit postavit tvrdé konkurenci (Modern Warfare, Assassins Creed, Uncharted atd.) tváří v tvář v předvánoční sezoně. Závěrem ještě oficiální popisek hry:

Star Wars: The Old Republic si získává pozitivní ohlasy za revoluční pojetí svého žánru, když na jedné straně staví na tradičních prvcích MMO jako boj, objevování světa a vývoj postav, a na straně druhé přidává čtvrtou dimenzi – silný příběh. Ten je ve hře zasazen do doby tisíce let před vzestupem Darth Vadera, kdy galaxií zmítá studená válka. Hráči se rozhodnou, zda se přidají na stranu Galaktické republiky nebo Sithského impéria a zvolí si jednu z osmi legendárních postav Star Wars světa: Jedi Knight, Jedi Consular, Smuggler, Trooper, Bounty Hunter, Imperial Agent, Sith Inquisitor a Sith Warrior. Příběh každého hráče se bude vyvíjet na základě zásadních rozhodnutí, která v průběhu hry učiní. Sám se tak stane hrdinou vlastní ságy Star Wars. Na cestách se bude setkávat s různými postavami, s nimiž bude možné navazovat vztahy, nebo je ukončovat. Tito společníci jej pak budou provázet na cestách a bojovat po jeho boku. V průběhu jednotlivých dobrodružství bude moci cestovat od planety k planetě napříč obrovskou galaxií, zapojovat se do heroických bitev a zažívat jedinečnou atmosféru bojů ve stylu Star Wars.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments