Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mirror's Edge 2 na rozcestí

Jak to aktuálně vypadá s pokračováním?

Navzdory opakovaným zvěstem o zrušení Mirror's Edge 2 to vypadá, že ještě není všem dnům konec. K celé věci se totiž čerstvě vyjádřil i sám šéf EA John Riccitiello.

"Momentálně se snažíme vykoumat, jak s druhým dílem Mirror's Edge naložíme," řekl v dnešním rozhovoru s Kotaku. "Z prvního dílu jsme se v mnoha ohledech poučili, ale přesto to byl obrovskou měrou inovativní titul. A mám-li být upřímný, tak rovněž i hra, která si své pokračování zaslouží."

A co přesně se vývojářům u prvního dílu nezadařilo? "Občas jen hráč civěl do zdi a nevěděl, kudy dál. Jindy se zase akce zničehonic zastavila. Jako kdybychom se nemohli rozhodnout, jestli vyvíjíme další Portal nebo hru založenou na rychlém sprintu," vysvětlil Riccitiello.

"Už jsme o tom s vývojáři vedli několik plodných debat a mohu vás ujistit, že na tom pracují." Ale v co konkrétně to vyústí prozatím neví ani sám šéf EA.

"Jedna cesta je udělat z Mirror's Edge víc tradiční hru a navázat na úspěšnou sérii klasických FPS stříleček," míní Riccitiello. "Ale zároveň je tu také možnost se definitivně vykašlat na zbraně a snažit se přiblížit spíš arkádové hratelnosti her mnohem starších, soustředit se na puzzly, plynulý běh hry atd."

Riccitiello dále potvrdil, že svá dřívější slova o dodržování vysoké laťky kvality a inovace platí i přes ne dvakrát zázračné loňské prodeje titulů jako Dead Space nebo právě Mirror's Edge. Obě podle něj na novou značku zaznamenaly úspěch.

A v předvečer vydání nejnovějšího hitu od EA, The Saboteur, už mu přál hodně štěstí do budoucna a zadoufal, že i tenhle titul v budoucnu čeká pokračování.

Read this next