Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šéf Torchlight je spokojený s pirátěním hry

5 milion stažení v Číně. Nevadí jim to.

Max Schaefer, šéf Runic Games, kteří stojí za Torchlight a na E3 prezentují jeho pokračování, se rozpovídal na téma pirátství. A jak se zdá, ani trošku mu nevadí.

Podle všeho jenom v Číně byla pirátská verze Torchlight stažena 5 miliony lidmi. "Nevadí nám to. Věděli jsme, že k tomu dojde. My to vidíme tak, že si alespoň budujeme fanoušky. Už dávno jsme oznámili, že budeme dělat také MMO a pirátská verze Torchlight v Číně je pro nás vlastně něco jako marketing. Budeme mít miliony lidí, kteří jsou s naší sérií obeznámení, znají náš styl a jsou to naši potencionální zákazníci, až budeme mít také MMO."

Není také velkým zastáncem DRM ochran, protože je to nekonečný boj, který nelze vyhrát. "Řešením je být milý na své zákazníky, neprodávat hry za příliš vysoké ceny, nedávat do nich naprosto šílené DRM ochrany a pak se to vrátí. Zákazníci budou milí na nás. Zatím nám to tak funguje."

Max Schaefer také prozradil, že Torchlight 2 bude podporovat LAN. Opravdu. "Nechápeme, proč už to dneska nikdo nedělá. Chápeme, že většina ostatních společností vás chce táhnout přes jejich portál, aby vám nabídli spoustu dalších produktů, ale my jsme malá společnost - máme jen Torchlight a Torchlight 2. Není tedy důvod, abychom něco takového dělali. Fanoušci to po nás chtěli, tak jsme to do dvojky dali."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Torchlight

Xbox 360, PC

Torchlight II

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments