Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šéf Ubisoftu: Už by to chtělo nové konzole

Lidé už tolik nekupují hry, novinky už vůbec ne.

Yves Guillemot, šéf a spoluzakladatel Ubisoftu v nedávném rozhovoru pro server Gamasutra řekl, že ačkoli mají v plánu spoustu silných titulů, přesto si myslí, že je už na čase přijít s novými konzolemi.

"Chybí nám každých pět let nová konzole," řekl. Současná generace konzolí je na trhu už osmým rokem a začíná se to asi projevovat - posledních sedm měsíců se snižují celkové prodeje her na současnou generaci konzolí. "Chápu, že výrobci nechtějí nové konzole příliš často, protože je velice nákladné je vyrobit, ale je to důležité pro celý průmysl, protože nové konzole pomáhají kreativitě."

Podle jeho slov je mnohem méně riskantní vymýšlet nové herní značky a úplně nové hry, pokud vyjdou na nové konzole. "Naši zákazníci jsou otevření novým věcem. Na konci jedné generace konzolí chtějí nové věci, ale nové věci zase tak moc nekupují. Vědí, že jejich kamarádi budou hrát další Call of Duty nebo Assassin's Creed, takže zvolí raději to. Konec cyklu konzolí je velice složitý."

"Pokud nemůžete riskovat, protože zákazníci nenakupují, neinovujete. A pokud neinovujete, zákazník se začne nudit," říká Yves Guillemot.

Ubisoft tedy alespoň pro WiiU představí nějaké nové hry jako ZombiU, ale nechali se slyšet, že do WiiU nechtějí zase tolik investovat. Nějakou dobu se ale spekuluje, že hit letošního E3 Watch Dogs by mohl vyjít také na nové konzole, spolu s X360 a PS3 verzí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Watch Dogs

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments