Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šéf Valve: Windows 8 je totální katastrofa

Raději se zaměří na Linux.

Šéf Valve Gabe Newell včera navštívil herní akci v Seattlu, kde se rozpovídal hned na několik témat. Povídal otevřeně, bez cenzury a to, co říkal, se asi nebude příliš líbit manažerům z Microsoftu.

Řekl totiž, že podle něj je Windows 8 totální katastrofa, která nakonec povede k tomu, že se této platformě budou lidé z herní branže vyhýbat.

Místo toho by bylo dobré se zaměřit na Linux. Ten se podle slov Gaba Newella zatím nestal tolik populární zejména kvůli malé videoherní podpoře. "Co drží Linux zpátky jsou právě hry," řekl na setkání. "Lidé si neuvědomují, jak jsou hry důležité v rozhodování zákazníků, co si pořídit."

Gabe Newell chce, aby alespoň 2500 her ze Steamu nakonec fungovalo také na Linuxu. "Windows 8 je katastrofa pro všechny v PC segmentu. Myslím, že díky tomu ztratí spoustu podpory a pokud se tak stane, bude dobré mít k dispozici alternativu." A tou by mohl být například v OEM segmentu právě Linux, pokud na něj půjdou hry.

Gabe Newell ostatně není jediný herní člověk, který kritizuje Windows 8. O tomto operačním systému jako o "noční můře" mluvil také šéf Stardocku, Brad Wardell.

Read this next