Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Shrnutí hodnocení Max Payne 3 ve světě

Recenzenty vyloženě nezklamal, ale ani neohromil inovacemi.

Ačkoli v Evropě i v ČR vyjde konzolový Max Payne 3 až v pátek (PC verze začátkem června), embargo na recenze uvolnil Rockstar již v pondělí večer. S některými udělenými známkami může být spokojen, zatímco jiná média možná nezařadí na černou listinu jako svého času britský Eurogamer kvůli 8/10 pro Red Dead Redemption.

Desítku pro Max Payne 3 vytáhl z rukávu GamesRadar, podle nějž "nastavil novou laťku pro všechny budoucí akční hry a exceluje svým tempem, prezentací i přestřelkami". Ekvivalent v podobě 5/5 dalo G4TV za "bezprecedentní plynulost a hluboký i odměňující multiplayer".

Devítku si odnáší z IGN za vyprávění příběhu, postavy a uspokojující hratelnost, zatímco upozorňuje, že ne každému může sednout poněkud svázaná povaha hry. Stejné hodnocení udělili GameReactor, 1UP, GameInformer, StrategyInformer a IncGamers.

O stupínek níže vnímají Max Payne 3 na VideoGameru kvůli frustraci z údajně příliš vysoké obtížnosti i na nejnižší úroveň a s asistencí při míření. Na to samé si stěžuje britský OPM a pro osmičku se rozhodl i tamní plátek Games, podle nějž nejde o nic převratného.

Absenci inovací od jindy odvážné firmy typu Rockstar a jen tupé následování všeobecného trendu s vytvořením další řadové third-person krycí akci s důrazem na MP vytýká i EDGE se 7/10, pro nichž sáhli i na GameTrailers. Naší recenzi připravujeme.

Startovní trailer

Read this next