If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Shrnutí konference EA na TGS 2010

Shadows of the Damned, Alice 2, My Garden.

Před pár desítkami minut skončila úvodní konference EA na letošní Tokyo Game Show a proto asi není od věci malá rekapitulace.

To slíbené oznámení nové hry se provalilo už dnes ráno v podobě Shadows of the Damned, který se na veletrhu dočkal oficiálního představení a také předvedení traileru.

Hlavním hrdinou hry bude Garcia Hotspur, který putuje do Pekla zachránit svoji milovanou dívku. Hra má prý těžit z punkrockové stylizace, mít spoustou světlých momentů a přitom bude "velmi temná", vysvětlil její tvůrce Suda 51. Shadows of the Damned vyjde v létě 2011 pro Xbox 360 a PlayStation 3.

Druhou nejzajímavější peckou z konference byla Alice: Madness Returns, kterou na veletrh přijel osobně představit přímo její tvůrce American McGee. Druhý díl podle něj začne v Londýně, kde mladou dívku opět vcucne králičí nora a Alice se tentokrát vydá za pátráním "po pravdě".

Z konkrétních postav tvůrce potvrdil, že ve hře se setkáte s Kloboučníkem i kočkou Šklíbou. Místo tradičních puzzlů prý jinak budete muset řešit spíš to, jak přemoci daného nepřítele. "Každý nepřítel je svým způsobem puzzle," řekl McGee. Nový TGS trailer:

Alice: Madness Returns - TGS 2010 trailer

Namísto další zdlouhavé předváděčky hororu Dead Space 2 tentokrát EA ukázali jen remake Dead Space: Extraction, který bude ve verzi pro PlayStation 3 přibalen u limitované krabicové edice druhého dílu. Během krátké předváděčky s ovladačem Move, který ale k hraní nebude potřeba, bylo vidět především řezání nepřátel na kusy.

Diváci si mohli také na vlastní oči ověřit, že Dead Space: Extraction opravdu obsahuje funkční "drop-in" multiplayer, kdy se mohou hráči připojovat a odpojovat, aniž by tím narušili průběh hry na serveru.

V druhé části konference EA oznámili nový titul My Garden pro Nintendo 3DS. Vizuálním stylem tak trochu připomíná Viva Piňata a jeho náplní bude starat se o zahradu, která při dobré péči přiláká pozornost kolemjdoucích zvířátek. Počítá se s plnou podporou vlastností konzole, takže zvířata budete moci třeba probudit tím, že s 3DS zatřesete.

Čekejte jinak šest různých druhů zahrad a přes tři stovky nejrůznějších typů rostlin. Datum vydání bude upřesněno příští měsíc, My Garden by ale mělo vyjít společně se samotnou konzolí.

U krátké předváděčky nedávno oznámeného Create se EA omezili pouze na konstatování, že hra vyjde pro všechny platformy již v listopadu. Dojmy z vývojářského dema tu jinak napovídají, že hra svým stylem nápadně připomíná LittleBigPlanet, akorát bez hlavní postavičky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

American McGee's Alice (sequel)

PS3, Xbox 360, PC

Dead Space: Extraction

PS3, Nintendo Wii

See 2 more

My Garden

Nintendo 3DS

Shadows of the Damned

PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments