Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Silné prodeje Gran Turisma 5 a EA

Závody i válečné střílečky vydělávají.

Můžete se znovu a znovu ptát, zda všechny ty roky čekání na závody Gran Turismo 5 skutečně stály za to, ale Sony už to asi nevymluvíte. Dnes totiž firma oznámila, že do obchodů poslala již 5,5 milionů kopií hry.

Gran Turismo 5 je přitom celosvětově v prodeji teprve od listopadu. Díky silnému zázemí v Japonsku ale jenom na tamním trhu prodalo skoro 500 tisíc kopií, což mu v celkových statistikách hodně pomohlo. Navíc mějme na paměti, že ačkoliv "expedováno" neznamená "prodáno", v těchto číslech ještě nejsou zahrnuta data ze sílící předvánoční nákupní horečky.

Úspěšná čísla světu shodou okolností prezentovali také EA, kteří jsou pyšní zvlášť na odbyt své válečné střílečky Battlefield 1943 a fotbalového přídavku FIFA Ultimate Team. Dohromady na nich firma vydělala přes 61 milionů amerických dolarů.

Battlefield 1943 pro PC nikdy nevyšel, ale jen na konzolích se s ním firma dostala do v přepočtu cca 300 milionů korun v plusu. To je ale ještě pořád málo v porovnání s DLC Ultimate Team, které jen ve verzích pro FIFA 09 a FIFA 10 vyneslo asi 845 milionů korun. Prodejní čísla pro FIFU 11 zatím EA tají.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 1943

PS3, Xbox 360

FIFA 09

PS3, Xbox 360, PS2, PSP, PC, Nintendo DS

See 3 more

FIFA 10

iOS, PS3, Xbox 360, PS2, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo DS

Gran Turismo 5

PS3

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments