If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Síť GAME přehodnotí své aktivity v Evropě

Šéf EA o ni má starost - odloží kvůli tomu vydání her?

Britský herní trh se už druhým dnem otřásá v základech kvůli krizi herních obchodů GAME. Podle pozorovatelů to v nejhorším scénáři klidně může skončit odkladem řady zimních her na později, než se situace uklidní - podobně jako se tomu stalo kvůli dlouhému výpadku PlayStation Network vloni, protože GAME tam představuje pro výrobce her naprosto klíčového partnera pro jejich dostání ke koncovým zákazníkům (vedle HMV, které prožilo špatné Vánoce, ale s hrami pokračuje).

Vedení britského GAME dnes ráno potvrdilo probíhající jednání s dodavatelskými partnery a dodalo, že jedním z mnoha ozdravných kroků bude přehodnocení firemních aktivit v zámoří.

A protože v USA žádné obchody nemá, pouze v předražené Austrálii, myslí tím zejména herní obchody za kanálem La Manche v kontinentální Evropě - ve Francii, Skandinávii a také České republice. Celkem GAME provozuje 1274 obchodů, z nichž je 664 mimo Velkou Británii. Česká pobočka GAME se zatím ke kauze nevyjádřila.

Že je to vážné, naznačuje i komentář od šéfa EA Johna Riccitiella: "Dělám si starosti o finanční zdraví zásadního evropského obchodního partnera". Ředitel Eurogamer Network Rupert Loman zase na svém Twitteru doplnil, že v kauze existují nějaké ještě "velké trable", které teprve čekají na své odhalení.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments