If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Skyrim v ČR zřejmě mezi TOP 3 hrami roku

Mnozí prodejci podcenili zájem a vyprodali ho.

Kalendářní rok sice ještě neskončil (ještě zbývají Star Wars The Old Republic 21.12.), hra se začala prodávat teprve v pátek a žádný další z předních webů kromě nás ani dosud neotiskl svou recenzi, přesto The Elder Scrolls: Skyrim podle prvních dostupných ukazatelů a odhadů vypadá v České republice na slušný trhák.

"Tržby za první den na našich prodejnách jsou u Skyrimu skoro stejné jako u Battlefieldu 3. Mega úspěch," napsal na Twitteru Martin Schovanec, manažer obchodu Xzone. Tím závěrem narážel na to, že nové RPG od Bethesdy tohoto výsledku dosáhlo navzdory relativně malé propagaci.

Podle jeho vyjádření pro Eurogamer to vypadá, že Skyrim by mohl být hned po jasném bestselleru BF3 druhou nejprodávanější hrou na Xzone v letošním roce. Zatím je sice na druhém místě Zaklínač 2, ale ten je venku od jara a za pár dnů ho Skyrim předhoní, pokud se současný zájem udrží.

Prodejní čísla Zaklínače 2, Modern Warfare 3, Batmana, RAGE nebo třeba FIFA 12 u nás oficiálně nejsou známa a EA na naši žádost o zveřejnění čísel Battlefieldu 3 zatím nereagovali. Pořadím samozřejmě ještě mohou zamíchat nespecializovaní prodejci nebo slevy těsně před Vánocemi, nicméně odbyt v den vydání bývá (alespoň u většiny her) solidním indikátorem jejich budoucích výsledků. O mnohém svědčí, že řada domácích obchodů prý poptávku po Skyrimu podcenila a už mají vyprodáno nebo jim rychle dochází (což se týká i konzolové verze na Xzone).

A co na prozatímní odbyt říká distributor Skyrimu, Cenega Czech? "Čekáme na aktuální čísla, ale naše odhady jsou, že Skyrimu se v ČR za první víkend prodalo přibližně 50% toho co Mafia II," komentoval to dnes v poledne pro Eurogamer produktový manažer Chalid Himmat.

Snadným výpočtem z dříve zveřejněných 15 tisíc kusů Mafie II po startu dojdeme k číslu, že Skyrimu se u nás jen na startu mohlo prodat zhruba okolo 7000 kusů. Cenega proto může být maximálně spokojena, že vysoká investice do lokalizace se ji dost pravděpodobně vrátí.

18 minut komentovaného hraní Skyrimu v češtině od Eurogameru

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls V: Skyrim

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments