If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sledgehammer dělají na další Call of Duty hře

MW 4? Nebo nová hra ze série?

Sledgehammer, kteří spolupracovali na Modern Warfare 3, když se pomalu rozpadalo původní Infinity Ward, dostali zdá se za úkol vytvořit další Call of Duty titul samostatně.

Alespoň pokud se dá usuzovat z inzerátu na stránkách Activisionu, pomocí kterého hledali člověka na speciální efekty pro vývojářský tým pracující na Call of Duty. V současnosti už inzerát na stránkách Activisionu není.

Člověk, kterého vezmou, by měl znát dobře svou práci a také "limitace a výkon současné generace konzolí", což znamená, že příští Call of Duty na next-gen zdá se nebude.

Sledgehammer vznikli v roce 2009 a v současnosti je vlastní Activision. Už dříve pracovali na CoD titulu - šlo o Call of Duty z pohledu třetí osoby.

Šéf Sledgehammeru už dříve říkal, že na jejich dalším projektu budou pracovat samostatně. Když společně s Infinity Ward dělali na Modern Warfare 3, oba týmy nabraly spoustu nových lidí, což jim umožnilo pracovat nezávisle na sobě. Oba vývojářské týmy mají prý kolem 100 stálých zaměstnanců.

"Zpočátku jsme schopní samostatného produktu nebyli, protože jsme se museli naučit s enginem. Teď už můžeme pracovat na vlastní hře," řekl Glen Schofield pro server CVG.

Je tedy otázkou, zda Sledgehammer pracují na Modern Warfare 4, nebo tato série zůstane Infinity Ward. Treyarch mají zase Black Ops, takže co zbývá pro Sledgehammer? Že by něco nového?

Další zajímavou informací je, že Call of Duty: Black Ops 2 vyjde nejspíš v listopadu také na Wii U - alespoň podle informací v časopise Nintendo Gamer, kde mají obsáhlé preview. Nintedo zatím ani neprozradilo, od kdy se Wii U začne prodávat, ale všeobecně se předpokládá, že tomu tak bude o těchto Vánocích. Activision zatím také Wii U verzi Black Ops 2 nepotvrdil.

Záběry z hraní Call of Duty: Black Ops 2

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops 2

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments