If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sociální sítě i na českém Live

Microsoft se také pochlubil čísly.

Když Microsoft před Vánocemi spustil českou verzi služby Xbox Live, jednou z výtek byla absence podpory sociálních sítí. Psal o tom i Michal Jonáš v recenzi a oficiálně byla slibována náprava.

Tak se i stalo, když se nedávno zpřístupnily sociální sítě Facebook a Twitter i pro uživatele Xbox Live registrované v České republice. Majitelé konzole Xbox 360 tak získali přístup k nejpopulárnějším službám dneška a jejich hlavním funkcím přímo z televizní obrazovky. Zamrzí jen podmínka, že k využití sociálních sítí je potřeba zlaté členství ve službě Xbox Live.

Microsoft také oznámil aktuální čísla z nových zemí, ve kterých v listopadu minulého roku oficiálně odstartovala služba Xbox Live. Během necelých tří měsíců zde noví uživatelé strávili více než 3,5 milionu hodin, přičemž 630 tisíc věnovali online hraní s přáteli.

A jak podpora Facebooku na Xbox Live funguje? Nabízí většinu hlavních funkcí známých z webového prohlížeče. Mezi nimi nechybí výpis nejnovějších událostí přátel včetně možnosti psaní nových statusů nebo prohlížení a komentování fotek. Už i čeští uživatelé si mohou prohlédnout na velké obrazovce v obývacím pokoji také všechny fotogalerie svých přátel ve vestavěném prohlížeči konzole Xbox 360. Je tu i funkce Friend Linker, která vyhledá přátele na Facebooku s vlastním Gamertagem a doporučí jejich přidání také v komunitní službě Xbox Live a okamžitou aktualizaci statusu při odemknutí nového achievementu ve hře.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments