If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sonic Colours

Ježek se inspiroval u Maria.

Prvního Sonica jsem hrál kdysi ještě na na MegaDrive doneseném z půjčovny a měl na něj pouze 24 hodin. Pak jsem zkusil i pár dalších, ale žádný už mě tolik nebavil jako originál. Naposledy jsem pak testoval Sonic and the Secret Rings, jenž mě k dalším třem Wii titulům také nepřilákal.

Ani začátek nového titulu Sonic Colours jsem si zrovna neužíval, protože Sega znovu servíruje klasické Sonic klišé. Modrý ježek a jeho dvouocasý kamarád Tails se vydávají do vesmírného zábavního parku, který jako omluvu za své hrůzné činy vystavěl Dr. Eggman. Samozřejmě je to celé bouda a pět světů připoutaných k vesmírné stanici neslouží pro zábavu turistů, ale jako hřiště pro další ďábelský plán.

Naprosto mě znechutilo, že „příběh" je stejně jako v Secret Rings prezentován silně předpubertálním projevem. Hlavní hrdina si je jistý svým vítězstvím a snaží se z tisíckrát opakované skutečnosti dělat legraci. Jeho zásoba vtípků je sice bezedná, ale rovněž děravá jako ústa staré ženy. Příběhová část je prostě tím nejhorším v Sonic Colours a právě to vás z počátku hodně odrazuje.

Ani první úrovně nejsou nic moc, protože ještě nevyužíváte Sonicovy speciální vlastnosti, které mu dávají roztomilí barevní vetřelci. Každý ze šesti světů skrývá právě ufounka určité barvy, jenž je vlastně synonymem Mario oblečků z Galaxy. Třeba takový oranžový vás vás vystřelí v malé raketce téměř na oběžnou dráhu, takže objevíte nové cesty, spoustu mincí nebo bonusové předměty.

Po aktivaci žlutého mimozemšťana se změníte ve vrták a razíte si cestu podzemím. Růžová barva z vás udělá ozubené kolo, které se přilepí na zeď a jezdí i po kolmých stěnách a stropech. Modrá dokáže měnit bloky v mince a naopak, fialová morfuje Sonica v příšeru, která sežere jinak nezničitelné kostky, a nakonec béžová z vás udělá laser, který se odráží od stěn.

Speciální vlastnosti skutečně jako by Mariovi z oka vypadly, nicméně v tomto případě je kopírování nápadů ku prospěchu věci. Navíc jsou použitelné pouze v dvourozměrném pohledu, čímž eliminují spoustu starostí s ovládáním. Hned jak získáte první barvu, začnou se v úrovních nově objevovat právě kontejnery s vetřelci, kteří vám dají onu speciální schopnost. Jestliže jste určitou barvu ještě neobjevili, na místě, kde bude v budoucnu k dispozici, je pouze prázdný kontejner.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Find out how we conduct our reviews by reading our review policy.

In this article
Awaiting cover image

Sonic Colours

Nintendo Wii, Nintendo DS

Related topics
About the Author
Pavel Oreški avatar

Pavel Oreški

Redaktor

Čas s hrami už počítám na dekády, neodmítám žádný žánr, zajímá mě hratelnost a originalita.

Comments