Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony je smutná z odtržení Insomniacu

Tah ale chápe a těší se na nové hry.

Šéf Sony Worldwide Studios, Shuheis Yoshida řekl, že byl „smutný“, když se poprvé dověděl o rozhodnutí studia Insomniac vydávat hry na více platforem.

Celou svoji historii bylo studio Insomniac blízkým partnerem Sony a vždy vydávalo hry pouze pro platformu PlayStation. Letos v květnu ale oznámili, že za pomoci programu EA Partners budou dělat na nové značce, která vyjde jak pro PS3, tak pro Xbox 360.

Yoshida ale uznává, že Insomniac byl velmi upřímný o jejich potřebě růst.

„Chtěli dosáhnout na více lidí, než doposud mohli, takže bylo smutné slyšet před pár lety jejich záměry. Ale stejně jako rosteme my, roste i Insomniac. Když se nad tím ale zamyslíte, Insomniac dělá multiplatformové hry. Takže majitelé PS3 by měli být rádi, protože tak budou mít více her od Insomniacu, protože studio tak bude nabírat více lidí, aby mohli vyvíjet více her.“ Říká Yoshida.

O jejich nové značce, ani značce, která zůstane exkluzivní pro PS3 zatím nic nevíme. Můžeme docela v klidu předpokládat, že na PS3 se dříve nebo později objeví Resistance 3.

Prvního Resistance se prodalo úctyhodných 3.70 milionů kusů, což je na startovní hru pro PS3 poměrně hodně. Druhého dílu Resistance se zatím ale prodalo „pouze“ 1.90 milinu kusů. Že by zde byla motivace pro opuštění PS3 exkluzivit? Z dalších známých her Insomniacu jmenujme například úspěšnou sérii Ratchet & Clank, která zářila především na PS2, ale i na PS3 byla poměrně úspěšná.

Read this next