If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony omylem zveřejnila PS3 hack

Kevin Butler na Twitteru zazářil.

Sony dnes omylem zveřejnila na Twitteru sérii čísel a znaků, které byly ve skutečnosti vygenerovaným kódem pro obejití bezpečnosti USB na PlayStation 3. Tento přešlap udělal někdo, kdo v Sony ovládá Twitter účet fiktivní marketingové postavičky Kevina "viceprezidenta čehokoliv" Butlera, kterého jistě znáte z povedených reklam.

Uživatel Twitteru s přezdívkou exiva napsal Kevinu Butlerovi daný kód a ten jej retweetnul v domnění, že si chce dotyčný "zahrát lodě" a přidal k tomu text „Nech mě hádat... Potopil jsi mi bojovou loď?" Tweet samozřejmě z Butlerova účtu velmi rychle zmizel. exiva pak na Twitter napsal: „Pokud jsi tou bojovou lodí myslel ochranu PS3 tak ano, potopil jsem tvou bojovou loď."

Původně se dokonce myslelo, že se jedná o onen metldr root klíč, který slouží k totálnímu prolomení ochrany PlayStation 3 a kvůli kterému teď Sony žaluje hackery. Digital Foundry ale na Twitteru vše objasnila. V případě, že by se skutečně jednalo o metldr klíč, by to bylo opravdu více než komické, kdyby Sony retweetnula klíč, kvůli jehož zveřejnění se soudí. Ale i tak má někdo v marketingu Sony zaděláno na pořádný průšvih.

Teď nezbývá než počkat, jestli Sony exivu kontaktuje a jestli jej třeba taky zažaluje. O samotnou postavu Kevina Butlera se určitě bát nemusíme, herec Jerry Lambert, který jej v reklamách ztvárňuje, daný Twitter účet jistě pod kontrolou nemá.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS3
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments