Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft na Tokyo Game Show

Oznámil 8 vesměs hardcore Kinect her.

Hluboko po čtvrté hodině ranní našeho času skončila konference Microsoftu na veletrhu Tokyo Game Show a dle očekávání přinesla několik oznámení pro Kinect, ale nic dvakrát převratného.

Jako první Microsoft předvedl krátké demo s řezáním melounů v Metal Gear Rising. Viceprezident firmy Phil Spencer pak upozornil, že nový Metal Gear Kinect nebude podporovat.

Příležitost dostali samozřejmě japonští vývojáři: Matsuura, autor například populárního Parappa the Rappa, jen zběžně ohlásil vývoj hororové hry Haunt pro Kinect. Ta zamíří na Xbox 360 příští rok, má trochu komiksovou vizuální stylizaci. Asi se bude hrát z pohledu vlastních očí, jako když Matsuura předvedl krátký úryvek z videa, kde hrdina procházel chodbou a baterkou si svítil na zdi.

Fanoušci starého Steel Battalionu jistě uvítají odhalení nového Steel Battalion: Heavy Armor, který se bude odehrávat v roce 2082 v Manhattanu. Hráč se tu zúčastní vojenské invaze námořnictva a zabojuje si i v kabině mechů, to vše příští rok od Capcomu.

Sega také chystá jeden hardcore titul pro Kinect: pod názvem Rise of Nightmares se skrývá zřejmě nějaký drsný horor, jak naznačilo video s kříčící dívkou a spoustou docela strašidelných obrázků.

Další z oznámených her pro Kinect se jmenuje Fire Pro Wrestling a budete v ní moci zápasit se svým xboxovým avatarem. Bližší informace ani datum vydání zatím nejsou známy, na vývoji hry se ale podílí Spike.

Suda 51 si svoji munici nevybil včera na tiskovce Capcomu s Shadows of Damned, protože i tady se mihl na jevišti a oznámil vývoj hry s kódovým označením Codename D. Půjde převážně o akční hru s podporou Kinectu pro hardcore hráče a budou v ní zápasit nějací lidé se zvířecími maskami - zřejmě bez použití mečů nebo zbraní.

Někomu udělalo radost oznámení arkády Radiant Silvergun, která nabídne kooperativní hru po lokální síti, stažitelné replaye a vylepšenou grafiku oproti své předloze. To vše příští rok na Xbox Live Arcade od vývojářů z Treasure.

Už dříve se mluvilo o nyní oficiálně potvrzeném Project Draco, což je fantaskní arkáda s mýtickými příšerami od vývojářů z Grounding Inc. V demonstrovaném traileru se objevil drak, poletující nad údolím, podle informací v závěru nahrávky by Project Draco měl vyjít taktéž příští rok.

Poslední z oznámených her bylo pak Dr. Kawashima's Body and Brain Exercises, tedy jakýsi mix puzzlů a fitness cvičení, který vyjde u Namco Bandai začátkem příštího roku.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments