Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Soundtrack Shift 2: Unleashed

EA zveřejnili seznam skladeb.

Zvuky jsou stejně jako hratelnost a grafika důležitou součástí každé hry, ale teprve hudební doprovod dotváří její kompletní vyznění. Společnost EA se toho u Shift 2: Unleashed rozhodla dosáhnout navázáním spolupráce s předními světovými skladateli a postavila je před úkol vytvořit deset charakteristických skladeb pro soundtrack těchto nadcházejících závodů.

Autoři soundtracku sáhli po těchto kapelách a skladbách: Rise Against - Help Is On The Way, Hollywood Undead - Levitate, Escape The Fate - Escape, The Bravery - Ours, Anberlin - We Owe This To Ourselves, 30 Seconds To Mars - Night Of The Hunter, Stone Temple Pilots - Take A Load Off, Switchfoot - The Sound (John M. Perkins Blues), Biffy Clyro - Mountains a Jimmy Eat World - Action Needs An Audience.

EA nám slibují "soundtrack úplně nového stylu, pracujícího s tématickými zvukovými motivy, které upoutají pozornost hráče a zároveň dodají patřičný podtext dramatickým soubojům na tratích". Každý skladatel prý dostal za úkol využít emotivní náměty ze hry k vytvoření hudby s filmovými parametry.

„Toto je zcela unikátní přístup k tvorbě hudby pro videohru", uvedl Steve Schnur, světový ředitel EA pro hudbu a marketing. „Sezvali jsme autory hudby různých nejnovějších filmů, televizních pořadů, trailerů a her, a požádali je o přepracování deseti absolutně nejtypičtějších skladeb vybraných skupin tak, aby co nejlépe vyjadřovaly zážitky a pocity pilota závodního vozu na cestě kariérou."

Náš recenzent Shiftu 2, Michal Jonáš, už má celou hru dokončenou a říká, že lepší soundtrack u závodní hry neslyšel: "Obecně je u automobilových her na můj vkus hudba příšerná, viz. třeba buch buch šílenosti u PGR4, ale v Shiftu 2 je hudba výborná, melodická, a skvěle podkresluje závody. Snad ji EA zdarma zpřístupní jako tu z prvního dílu na svém webu EA Trax."

Shift 2 vyjde příští pátek 1. dubna, recenzi z PC i X360 verze publikujeme s třídenním předstihem.

Read this next