Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Splinter Cell a Gears of War na PS3

Myslí si to analytik Michael Pachter.

Známý herní analytik Michael Pachter, který patří asi k nejcitovanějším zdrojům v herní branži v poslední době, se zase rozpovídal na téma platformové exkluzivity některých titulů.

Nejprve mluvil o sérii Splinter Cell. Podle něj (ačkoliv Ubisoft stále popírá, že by se Splinter Cell: Conviction měla objevit na PS3) všechno ukazuje na opak. „Počítám, že minimálně šest měsíců, možná tak rok, bude hra exkluzivně pro Xbox 360, ale pak přijde také na PS3,“ řekl ve svém pořadu Pach Attack.

Maxime Béland, vývojářský šéf Conviction, potvrdil, že exkluzivita na Xbox 360 byl výhradně obchodní krok ze strany Ubisoftu, protože je Microsoft skvěle podporoval (tj. za svou exkluzivitu mastně zaplatil).

Michael Pachter také věří, že na PS3 se dostane i série Gears of War, pokud Microsoft nezačne za exkluzivitu Epic Games platit mnohem vyšší částky. Už jednou řekl, že si myslí, že Epic Games lituje svého úvazku na Microsoft. Jakmile ovšem vyjde Gears of War 3, Pachter předpokládá, že se další hry série stanou multiplatformní. „Tedy pokud se Microsoft nerozhodne zaplatit jim za exkluzivitu mnohem víc peněz,“ dodal. „Všichni chtějí vydělávat.“

Read this next