Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Společnost id Software odkoupena

Nyní je na jedné palubě s Bethesdou.

Doom, Fallout, Oblivion, Wolfenstein… tak tohle impresivní herní portfolio teď dlí pod jednou společnou střechou. Společnost ZeniMax Media, pod níž spadá vývojářské studio Bethesda Softworks, totiž aktuálně odkoupila id Software.

Což mimo jiné také znamená, že zmíněná Bethesda se ujme role vydavatele budoucích produktů od id Softu. Tedy vyjma již nasmlouvaných projektů, do čehož spadá nový Wolfenstein (na nějž mají práva Activision) či Rage (kde je pro změnu v hlavní roli vydavatele EA).

Tenhle krok má id Softu umožnit expandovat způsobem, který by prý jinak nebyl možný. Třeba tím, že získá lepší finanční zdroje při zachování nezávislosti. Uvedené se mimo jiné promítne do posílení, resp. kapacitního navýšení interních týmů, které se následně budou angažovat např. v přípravách na nového Dooma.

Carmack při téhle příležitosti navíc zmiňuje, že nový vydavatel se svým RPG portfoliem nijak nekonkuruje jim vytvářeným FPS. Takže dojde k mnohem příjemnější a efektivnější spolupráci, než tomu bylo předtím pod křídly Activision. V id Software budou mít na svou vlastní produkci nyní i větší vliv, takže ve finále má být tohle spojení vítězstvím pro všechny fanoušky jejich her.

Sluší se ještě zmínit, že k obchodu, který si nyní pochvalují všichni zúčastnění, došlo díky iniciativě obou zúčastněných stran. Tedy ZeniMaxu a id Softu. Přičemž detaily se ladily po dobu několika měsíců.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Comments