Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sprosťárny a špatnosti z Deus Ex: HR

Alkohol, sex, drogy, eutanázie a další.

ESRB důkladně ohodnotilo nadcházející sci-fi RPG Deus Ex: Human Revolution a jako vždy přitom prozradilo nejrůznější pikantní informace o náplni hry. Než se na ně ale podíváme, je třeba varovat před spoilery - pokud se nechcete připravit o překvapení, následující řádky nejsou určeny pro vás.

"S cílem odhalit pozadí kybernetického útoku plní hráč mise s jasnými úkoly, zvyšuje si skilly své postavy a postupuje v příběhu. Nepřátelé se střílí pistolemi, brokovnicemi, puškami či bombami a patří mezi ně vojáci, policajti, členové gangů nebo drogoví dealeři," píše se v popisku ESRB.

Hlavní hrdina Adam Jensen prý umí používat také stealth útoky jako škrcení nepřátel nebo škvaření elektrickým proudem. "Všechny souboje jsou plné bolestných výkřiků, realistických zvuků přestřelek, explozí a obrovských výstřiků krve, které pak zašpiní okolní prostředí," vysvětluje ratingový board.

Během hry prý můžete dělat rozhodnutí, která vyústí v smrt nevinných lidí, dokonce lze poskytnout eutanázii jednomu zraněnému. Napřímo lze zabít také občany, ale tím výčet špatností z nového Deus Exu nekončí: u stánků si můžete zakoupit pivo, vodku nebo koktejly, po jejichž konzumaci se vám sice začne narovnávat zdraví, ale které zároveň lehce zamlží vidění.

Třešničkou navrch toho všeho je mise, kdy musíte v domě jedné postavy nastražit ilegální drogy - nejspíš marihuanu, o které se v dialozích tu a tam mluví. Deus Ex se samozřejmě neobejde ani bez sexu: v bordelu narazíte na nějakou sexuální pomůcku nebo budete vést dialogy s prostitutkami, které se baví o augmentacích "pro potěšení zákazníků". A pak jsou tu samozřejmě obvyklá sprostá slovíčka jako f-uck nebo s-it.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex: Human Revolution

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments