If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Stáhnete si Zaklínače 2, zaplatíte pokutu

Sice bez DRM, ale bojují proti pirátům.

CD Projekt sice oznámil, že jejich Zaklínač 2 bude k dispozici na GOG.com bez jakékoliv DRM ochrany (zatím není jasné, zda bez DRM bude pouze GOG verze nebo i krabicové), ale proti pirátům budou tvrdě bojovat.

Pokud si stáhnete Zaklínače 2 z torrentu nebo podobných služeb, můžete dostat výzvu k zaplacení pokuty. Ta bude stát více než samotná hra a pokud zaplatit odmítnete, můžete se ocitnout i u soudu. CD Projekt tento svůj plán prozradil Eurogameru.

"Nejsme samozřejmě rádi, když piráti stahují naše hry, takže jsme uzavřeli dohodu s právními firmami a se společnostmi, které hlídají torrenty," řekl spoluzakladatel CD Projektu Marcin Iwiński.

CD Projekt předpokládá, že během jednoho roku prodají 1,3 milionů kopií. To ale může být pirátstvím ohroženo, zejména v případě RPG hry, která nemá žádný multiplayer nebo online část.

Společnosti sledující torrenty dokážou zjistit vaši IP adresu a napíšou poskytovateli internetu, aby jim předal vaše kontaktní údaje. Tak se na vás mohou dostat.

Přesto se zdá, že jejich iniciativa vydat hru bez žádné obtěžující ochrany, se potkala s velkým úspěchem. "Od našeho oznámení minulý týden máme obrovsky kladné ohlasy ze strany fanoušků, od komunity, od hráčů, na různých blozích i od novinářů. Moc děkujeme za podporu a za to obrovské množství předobjednávek na GOG.com."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments