Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Stahujte patch v1.1 pro Zaklínače 2

Odstraňuje protipirátskou DRM ochranu.

CD Projekt konečně vydal zpožděný patch v1.1 pro Zaklínače 2. Šestnáctimegabajtováý update opravuje nejnutnější bugy (jejich seznam) a především odstraňuje protipirátskou DRM ochranu.

Patch od Comgadu určenou pro českou verzi Zaklínače 2 lze stáhnout přímo z oficiálního webu a zabere pouhých 16MB.

"Největší změnou je odstranění DRM. Díky tomu si mohou hráči nainstalovat a hrát Zaklínače 2 na libovolném počtu PC a vyžadován už není ani aktivační kód," píše se v oficiálním popisku.

Patch má dále zvyšovat framerate až o 30%, což je prý zvlášť patrné na verzích hry vybavených DRM a sestavách s nižším výkonem. Ano, takhle to zdůvodňují sami autoři - že by DRM ochrana tak drasticky zatěžovala systém? Ať je to jakkoliv, CD Projekt tvrdí, že s politikou a konceptem DRM nikdy nesouhlasil a proto je jedině rád, že ochranu nyní může odstranit.

"K pirátství přistupujeme tak, že legálním majitelům hry chceme nabídnout co nejvíc. Aby šla hra snadno nainstalovat, abyste měli plnou uživatelskou podporu, přístup k dalším službám nebo přídavkům. Proto jsme si řekli, že nechávat ve hře DRM nemá smysl, protože by to ubližovalo hlavně majitelům legální kopie," vysvětlil Adam Badowski z CD Projektu.

Na takhle rychlém uvolnění DRM politiky se jistě podepsal i fakt, že verze Zaklínače 2 používající pirátský loader (jakousi "soft" obdobu někdejších cracků) se na internetu objevila prakticky okamžitě po vydání hry. Pokud jste si Zaklínače 2 koupili přes stránky GOG.com, naleznete update na jejich stránkách. Majitelům hry na Steamu se patch stáhne automaticky při dalším spuštění služby.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments