If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

STALKER 2 zrušen, vývojáři propuštěni

Nikdo neví, co se děje.

Vývojářské studio GSC Game World z Ukrajiny, které stojí za u nás velice populárním S.T.A.L.K.E.R. bylo pravděpodobně uzavřeno a spolu s ním byla zrušena i práce na oznámeném S.T.A.L.K.E.R. 2.

Všechno je ale plné zmatků a mluví se až o konspiračních teoriích.

Informaci o zrušení studia jako první zmínil dnes server UkraNews.com. Napsali, že ředitel a majitel studia Sergei Grigorovich se rozhodl pro "nespecifikované rodinné důvody" celé studio zrušit a spolu s ním i všechny rozpracované projekty. Zaměstnancům to měl říct dnes ráno na poradě.

Zdroj z GSC Game World prozradil, že důvodem by mohla být nespokojenost Sergeie Grigoroviche s tím, jak S.T.A.L.K.E.R. 2 vypadal. Co je ale zajímavé, mluví se i o tom, že ukrajinská vláda začala na Grigoroviche tlačit, protože chtěli kus z jeho úspěšné společnosti.

Každopádně krátce poté, co se zpráva objevila na internetu, se na oficiálním Twitteru objevilo: "Nezavřeli jsme GSC ani jsme nezrušili STALKER 2." Netrvalo ale dlouho a tato zpráva byla z Twitteru smazána. Následně sám Dmitri Bourkovski na svém Twitteru oznámil zrušení studia GSC.

Vývoj budeme samozřejmě sledovat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

S.T.A.L.K.E.R. 2

Video Game

See 2 more
Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments