Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Star Wars: The Force Unleashed II

Vaderův tajný učedník přechází k povstalcům.

K zamračenému tmavě modrému světu se kvapem blíží stíhačka TIE, černá jako noc. Ostře se snáší proti bičujícímu dešti a za minimální delegace imperiálních hodnostářů pak z kokpitu vylézá sám Darth Vader. Rychlým krokem přejde až do jedné z věží, kde je v malé bílé komůrce vězněný jeho tajný učedník Galen Marek, známý pod přezdívkou Starkiller.

Touto scénou na planetě Kamino začíná druhý díl akce Star Wars: The Force Unleashed, které se jen za první týden po světě prodalo dva miliony, dodnes přes sedm milionů kopií. Její vývojáři z LucasArts už nějaký ten pátek tvrdě pracují na pokračování, jež má zodpovědět další otázky ohledně vzniku Povstalecké aliance a mimo jiné přemostit děj mezi třetí a čtvrtou filmovou epizodou.

Je ale naší povinností čtenáře varovat, že první předváděčka hry ve studiích LucasArts byla mimořádně popisná - ne snad, že byste si čtením následujících řádků mohli zkazit zážitek, ale přece jenom jde až o nezvykle mnoho prozrazených kapitol příběhu. Čtěte tedy na vlastní nebezpečí.

The Force Unleashed 2 se bude odehrávat šest měsíců po událostech z první hry a je důležité předeslat, že autoři si z tohoto důvodu museli zvolit jeden z konců: zatímco rozšířená Ultimate Edition hry i stažitelné přídavky k jedničce rozvíjely tu možnost, že jste v závěru hry zabili Vadera a sami se stali vládcem galaxie, Force Unleashed 2 naváže na ten konec jedničky, v němž hlavní hrdina zemřel. Jak je pak ale možné, že je o šest měsíců později naživu, ve vězení a hlavně bezproblémově komunikuje s Vaderem?

Odpověď je nasnadě: Vader si svého učedníka nechal před časem naklonovat. Když jej na začátku hry na Kaminu navštíví, nejdříve ho podrobí několika testům, aby si ověřil, že jeho trénink pokračuje dobře.

Force Unleashed 2 jako první poodhalil časopis GamePro.

Tady se poprvé ujímáte hraní a musíte zápasit s nebezpečnými droidy Proxy, kteří na sebe - jak známo všem hráčům prvního dílu - berou nejrůznější podobu. Na konci souboje se droid změní v pilotku Juno Eclipse, do níž byl hrdina v prvním díle zamilovaný a Starkiller zjistí, že z nějakého důvodu ji nedokáže zabít.

Teprve v té chvíli mu Darth Vader oznámí, že je klon a že jeho urychlený klonovací proces se nemusel vydařit. Spolu s tím se také Starkiller dozvídá, že je už několikátým klonem v řadě - a že všechny jeho předchozí verze se zbláznily. Deset minut po začátku hry už tak má hlavní hrdina nad čím bádat: zblázním se také? Zabije mě Vader? Jsem opravdu klon? A kdo je ta holka?

Při všech těchto otázkách se Starkillerovi s pomocí Síly vyjeví flashback z prvního dílu, kdy byl on sám s Juno Eclipse zrazen Vaderem.

Bezprostředně potom hlavní hrdina utíká z věže na Kaminu a v téhle adrenalinové scéně si také poprvé naostro vyzkoušíte používání Síly, třeba při dlouhém volném pádu, během kterého musí Starkiller využívat schopnosti Force Push a odstrkovat předměty, překážející mu v letu.

Striptýz na jediský způsob.

Následuje drobná epizoda, v níž hl. hrdina Vaderovi ukradne jeho soukromou stíhačku a pak už do palubního počítače naťukáte své první zastavení: planetu Cato Neimoidia.

"Nejviditelnějnější novinka ve Force Unleashed 2?" opakují vývojáři otázku přítomných novinářů. "Jednoznačně možnost mít dva meče naráz," zní odpověď. Zásadních změn prý ale doznají také bojová komba, která budou účinnější především díky výrazně větší destruktivitě prostředí. Pokud trefíte imperiálního vojáka, tentokrát mu prý i odletí brnění. Ale zpět k předváděčce.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars: The Force Unleashed II

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC, Nintendo DS

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments