Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fotoseriál ze Star Wars The Old Republic

První kroky námezdní lovkyně okomentovány.

Na úterní podrobné dojmy z rozehrání plného Star Wars: The Old Republic navazujeme fotoseriálem, na nichž se podíváme na první kroky námezdního lovce (Bounty Huntera).

Ve Star Wars: The Old Republic jsou na výběr dvě strany - Republika a Impérium. Hráč nemá možnost zůstat nestranným, což někomu může přijít jako škoda, na druhou stranu je to logický krok. Kdo ví, jak by byly strany při možnosti neutrality vyvážené, o obtížném přizpůsobování obsahu ani nemluvě.

Povolání je ve hře celkem 8 - Sith Warrior, Sith Inquisitor, Bounty Hunter, Imperial Agent za Impérium a Jedi Knight, Jedi Consular, Trooper, Smuggler za Republiku.
Já jsem si po dlouhém rozhodování a přemýšlení nakonec zvolil tuto decentně upravenou a ne nijak extravagantní Bounty Hunterku.
Hned první cutscéna hry, ve které přijíždím na bažinatou planetu Hutta, kde se mám setkat se svým budoucím týmem. S ním se mj. zúčastním tzv. Velkého lovu, v němž proti sobě soupeří námezdní lovci z celé galaxie.
První dialogy, které jsou provedeny v Mass Effect stylu, čili volíte spíše směr konverzace než přesné odpovědi.
Jdu si pro svůj první vedlejší úkol a zde můžete názorně vidět, jak to vlastně probíhá, když s NPC postavou mluví více lidí. Nad každým svítí bublinka značící vedení dialogu. Pro každého hráče se samozřejmě spouští samostatná cutscéna.
Bounty Hunter v akci. Jako základní útok vám slouží obyčejné střely z blasteru, já tady zrovna používám raketový útok. Omezením pro Bounty Huntera je přehřívání zbraní, které snižujete palbou základního útoku.
Zde jsem se musel vypořádat s morální volbou. Odvést syna zpátky k matce, která ho chce poslat na Korriban, aby se stal Sithem, anebo ho nechám u otce, který si prošel krutým výcvikem Sithů a nechce stejné tyranii vystavit svého syna?
První tužší nepřítel, na kterého nestačilo jen pár výstřelů. Musel jsem dát pěkně zpátečku, abych ho zneškodnil bez fyzické újmy.
Tenhle pašerák dělal problémy, a tak jsem dostal za úkol ho zneškodnit. Dá se považovat za takového menšího bosse pro začátečníky, výrazné problémy vám ale rozhodně neudělá.
Mám za sebou takovou hodinku hraní a přichází první příběhový zvrat. Z důvodů možných spoilerů vám ho samozřejmě neprozradím.
Dále taky zjišťuji, že tento šmejd jménem Tarro Blood je od této chvíle mým úhlavním nepřítelem. A nejen ve Velkém lovu.
Nem'ro the Hutt. SWTOR verze filmového Jabby Hutta, od které musím získat sponzorství na Velký lov.
Nedá mi peníze jen tak. Abych jeho sponzorství získal, musím splnit několik klíčových úkolů. V zdejší části jsem se zaměřil na vypnutí několika generátorů u nepřátelské továrny.
Do cesty se postavilo několik typů protivníků. Například tihle droidi mají pěkně tuhý kořínek.
Moje společnice Mako se ke mně připojila na nějakém 7. - 8. levelu a nutno přiznat, že mi na bojištích dost pomáhá díky jejímu zaměření na uzdravování.
V Heroic pasážích jsem spojil síly s jinými hráči. Přestřelky ve skupině mívají větší grády.
Dostal jsem se i do speciální Nem'rovi bojové arény, kde se na mě sesypaly nejrůznější příšery.
Na 10. levelu jsem měl už přece jen lepší vybavení a tento útok ze vzduchu budiž jasným příkladem.
Mírné pomrknutí na filmové fandy. Vysvobození zamrzlé osoby z karbonitu.
Přepravní služba funguje ve zdejším případě pomocí speederu. Stačí zaplatit a odjedete z místa A do místa B, přičemž cestu nemůžete vůbec nějak ovlivnit.
Své schopnosti si můžete vždy po dosažení nového levelu za pár drobných vylepšit / koupit u příslušného trenéra.
Inventář je zpracován pěkně a přehledně. Po chvíli jsem měl každopádně plno, a tak mi nezbývalo nic jiného než si přikoupit další volnou řadu za 5000 kreditů.
Hotovo! Splnil jsem několik úkolů pro Nem'ra a odlítám pryč na imperiální stanici, kde se rozhodnu, jak povedu své kroky dál.
Na vesmírné stanici jsem už narazil taky na hráče hrající za Sith Warriora a Sith Inquisitora (jejich startovní lokace je Korriban).
Dále mě čekala poměrně důležitá část mého dobrodružství, neboť jsem si musel zvolit specializaci pro mé povolání, které už poté nejde vrátit zpátky.
Po krátkém působení na vesmírné stanici následují dvě možnosti. Buď se vydáte na další planetu obyčejným transportem anebo absolvujte svůj první Flashpoint, v němž mě varuje samotná Satele Shan...
...před rytířem Jedi, se kterým bych se prý určitě nechtěl utkat tváří v tvář.

Doporučujeme sledovat speciál Eurogameru o Star Wars: The Old Republic s tématickými články, textovými dojmy, videodojmy a dalším obsahem, k němuž příští týden přibudou tipy pro hraní a začátkem ledna i recenze.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
About the Author

Petr Ciesarík

Contributor

Comments