If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Star Wars: The Old Republic fanoušci rozebrali

Plus nový trailer, obrázky a příslib BioWare.

Na poli onlinovek se nám rodí nový hit, který by se klidně dal přirovnat k datadisku pro World of Warcraft. Jmenuje se Star Wars The Old Republic. Vyvozujeme to podle zájmu o předobjednání Sběratelské edice, jejíž dočasné rozebrání za pouhý den a vzhledem k ceně 2999 Kč svědčí o značné poptávce mezi komunitou a fanoušky Hvězdných válek či BioWare.

"Aktuálne dostupné a dodané (ďalšie asi budú) počty SWTOR Collectors Edition Pre-Order box sú v ČR vypredané. EPIC! Vďaka!," napsal koncem minulého týdne na svůj Twitter komunitní manažer Dušan Šimonovič z EA Czech. Dodání dalších kusů se ještě očekává, tzn. není to ještě definitivní vyprodání.

Nemůže to však být jen uvedením minima kusů hry a umělým vyvoláním nedostatku, jako to činí třeba Apple a dlouhodobě se mu to vyplácí? Počet dostupných kusů EA nezveřejnili, ale dá se odhadovat, že po celém českém trhu dosud mohli rozdělit zhruba do tisícovky kusů této edice. Pro Eurogamer to okomentoval Martin Schovanec z Xzone: "Co se množství týče, tak to odpovídá zajištění kusů pro větší silné tituly. EA v tomto měli vše dobře pojištěné."

Kontroverzní předobjednávkové klíče byly rozebrány se sběratelkou SWTOR též (je to 1+1). Včera se Xzone podařilo sehnat pár dodatečných kusů. "U běžné edice zatím máme pre-order klíčů dost, takže tam ještě nějakou dobu vydržíme, ale roste to celkem slušně každý den," dodal manažer obchodu.

Ačkoliv právní doložka pro jistotu obsahuje varování, že provoz hry může být kdykoli ukončen do tří měsíců od oznámení na oficiální homepage (zřejmě reakce na stížnosti na konec Star Wars Galaxies?), BioWare věří, že Star Wars: The Old Republic vydrží fungovat po dekády.

"Mohu říct, že ve hře je 19 velkých světů a nespočet menších světů. Naším cílem je přidávat na mapu galaxie po spuštění hry další desítky až stovky světů, aby jich v roce 2025 byla, doufejme, třeba pětistovka," slíbil na Comic-Conu hlavní designér James Ohlen z BioWare. Ti vypustili zatím asi nejlepší trailer, představující všechny herní třídy postav:

Nový Join the Fight trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments