If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

StarCraft 2 nejrychleji prodávanou hrou roku

Odhadují se prodeje až kolem 5 mil. kusů.

První data o prodejnosti StarCraftu 2 jsou tady a hlásí 1.8 milionu kusů. Pouze z Ameriky a Evropy. Což ze StarCraftu 2 dělá zatím nejrychleji prodávanou hru tohoto roku a jednu z nejrychleji prodávaných her na PC všech dob.

Do onoho 1.8 milionu se počítají krabicové verze hry a dokonce i digitální verze zakoupené na Battle.netu. Zatímco krabicové verze hry není příliš těžké spočítat či odhadnout, počty digitálních verzí (které VGChartz odhaduje na 31 procent celkových prodejů) jsou pouze hrubé odhady získané na základě studie objednávek během prvního dne prodeje.

Do prodejů se nepočítá Jižní Korea, protože získat konkrétní čísla právě z tohoto trhu je prý prakticky nemožné – StarCraft 2 se tam primárně prodává skrze kartičky s herním časem a Blizzard jej také dává všem aktivním hráčům World of WarCraft. VGChartz opět odhadují, že počet hráčů pouze v Koreji může být kolem 3 – 4 milionů. A to jen první den. Celosvětové prodeje za první den by se tak mohly přehoupnout až přes 5 milionů kusů.

Blizzard by snad mohl v příštích dnech vydat oficiální tiskovou zprávu s přesnými čísly prodejů za první den. Současný držitel nejrychleji prodávané PC hry všech dob je druhý datadisky pro World of WarCraft – Wrath of the Lich King. Ten za první den prodal 2.8 milionu kopií, včetně Asie. Uvidíme tedy, jestli jej StarCraft 2 překoná. Našlápnuto k tomu má více než dobře.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

StarCraft II: Wings Of Liberty

Video Game

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments