If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Staré hity budou mít pokračování?

Lords of the Realm, Empire Earth a další.

Když se v roce 2008 spojovalo Vivendi a Activision a vznikl Activision Blizzard, náhle se objevily k dispozici práva na spoustu her, které byly k prodeji. O nákup se zajímala také britská společnost Rebellion, známá díky sérii Aliens vs Predator. Nedávno se na GOG.com, kde jsou k prodeji staré hry fungující na moderních počítačích a operačních systémech, zcela bez jakékoliv DRM ochrany, objevilo pár starších her původně patřících Vivendi, nyní pod hlavičkou Rebellion.

Server Bigdownload.com tedy kvůli tomu kontaktoval ředitele Rebellion a dozvěděl se pár zajímavých informací. Například to, že ty staré klasiky možná vůbec nemusejí být mrtvé.

"Vybrali jsme z těch starých titulů ty, o kterých jsme si mysleli, že byly zajímavé. Když jsme s tím seznamem přišli za Activision a vysvětlili jim, jaké s těmi hrami máme plány, domluvili jsme se na jejich odkoupení," řekl Jason Kingsley.

Rebellion staré hry nedává k dispozici jako digitální download jen na GOG.com, ale také ne velmi populární Steam. Ještě zajímavější jsou ale plány do budoucna. "Ty hry kompletně vlastníme a máme v plánu s těmi hrami ještě v budoucnu pracovat a udělat jejich pokračování."

A o jaké hry tedy jde? Evil Genius, což je gameska z roku 2004, ve které jste hráli super špióna zloducha, který ze své pevnosti vysílá své lidi na mise, jejichž cílem má být ovládnutí světa. Šlo o strategii a manažerskou hru.

Ground Control je sci-fi realtime strategie vydaná roku 2000 a šlo o první skutečně 3D strategii. Vyrobili ji Massive Entertainment, kteří pak pro Vivendi udělali i World in Conflict.

Empire Earth je realtime strategie, která prvně vyšla v roce 2001 a vznikla pak velká řada dalších dílů. Je to tak trošku klon Age of Empires.

Lords of the Realm/Lords of Magic je středověká tahová strategie, která prvně vyšla v roce 1994, dočkala se několika pokračování a také fantasy spin-offu Lords of Magic.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Empire Earth III

PC

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments