If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Strategie Z se letos vrátí

Hra s nejkratším názvem v nové verzi.

Pamatujete ještě na stařičkou real-time strategii z roku 1996, která se chlubila bezkonkurenčně nejkratším názvem Z? Pokud ano, jistě budete mít radost ze zprávy, že Z se tento rok vrátí, jak reportuje PC Gamers World.

Digitální vydavatel Kavcom si totiž licencoval hru od původních tvůrců The Bitmap Brothers a plánuje znovu vydat první díl (tedy nikoliv Z: Steel Soldiers z roku 2001) ve vylepšené podobě. Nečekejte ale řádný robustní remake, který by měl snad ambice soupeřit se StarCraftem II.

Nová verze se bude jmenovat Z - The Game a vyjde na Apple Mac, iPhone, iPad, iPod Touch, PC, Android a Blackberry Tab. Obsah zůstane ve stejné podobě, samozřejmě vyjma uživatelského rozhraní. To má být kompletně přepracováno tak, aby vyhovovalo dotykovým přístrojům.

„Fanoušci klasického strategického titulu se mohou těšit na skutečnou lahůdku – bude tam všechno, od komediálních filmečků až po zběsilý multiplayer. A to všechno s mnohem přátelštějším a intuitivním uživatelským rozhraním. Tohle bude definitivní verze Z," prohlásil nadšeně šéf Kavcomu, Tony Kavanagh.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Z The Game

iOS, PC, Mac

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments