Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pokračování Split/Second nebude

Disney propouští kvůli změně strategie.

Black Rock Studio sídlící v britském Brightonu, které stojí za Split/Second, propouští zaměstnance. Zhruba 40 lidí ze studia přišlo o práci. Jak zjistil Eurogamer, polovina vývojářů neměla od Vánoc co dělat, a tak se jejich majitel Disney přiklonil k tomu, aby ve studiu zůstal pouze jeden vývojářský tým.

"Disney nebyl schopen dodat nám žádný projekt a naše návrhy očividně neprošly - ačkoliv jsme jich dodaly spoustu," řekl anonymní zdroj. Projekty, které neprošly, jsou například pokračování závodní hry Pure z roku 2008 a druhý díl Split/Second z loňska.

"Když jsme Split/Second dokončili, hned jsme začali pracovat na dvojce, ale ta byla zrušena kvůli nastoupení nového managementu do Disney Interactive Studios, kteří začali měnit priority - jejich hlavním byznys modelem jsou teď hry zdarma s mikrotransakcemi," říká dále.

Propouštění prý tým očekával už pár týdnů, takže není příliš velkým překvapením. "Spousta lidí ale bude ráda za odstupné a posunout se dál, než tu pořád sedět a nedělat vůbec nic," říká zdroj. Jeden z týmů by měl ale pracovat na jednom originálním a riskantním projektu. "Asi chápu, proč na tak riskantní věc nechce nasazovat Disney celé dva týmy."

Závodní hra Split/Second si v naší recenzi vysloužila velice dobré hodnocení 8/10. Autor Marek Beniač píše: "Parádní adrenalinové explozivní závody, maskované jako TV show blízké budoucnosti. Skvěle hratelné a oku lahodící. Takhle nějak by vypadala nudná a nezáživná Formule 1, kdyby ji režíroval Michael Bay."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Split/Second: Velocity

PSP

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments