If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Svržení tyrana z Fable III

Co dalšího prozradil Peter Molyneux?

Sice sliboval, že nám při naší návštěve ve studiích Lionheadu prozradí všechno, přece ale Peter Molyneux, ten lišák proradný, na včerejší tiskovce Lionheadu prozradil další novinky ohledně Fable III.

Předně se z vás vládce kraje stane až za první půlkou hry: začnete jako syn nebo dcera té postavy z Fable II, vaším cílem bude nejprve svrhnout tyranského vládce a teprve pak nastoupit na jeho místo. Vládnout pak budete moci, jak se vám zlíbí - buďto vymýtíte chudobu a budete tím hodným bohem z Black & White, nebo se naopak stanete dalším tyranem.

Abyste získali příznivce a fanoušky, budete jim prý muset leccos naslibovat. Mimochodem se také chystá návrat některých postav z Fable II, byť asi dost sešlých věkem. Molyneux dále vyjádřil nespokojení s tím, že se jim ve dvojce nepodařilo dostatečně dramaticky vygradovat příběh, a chtějí to tentokrát napravit.

Pomoct by tomu mělo i secvičování živých filmečků a herních událostí s opravdovými herci; Lionhead si je kvůli tomu na několik dní pronajal i s režisérem a nechali je několikrát projet scénář. Tomu všemu přihlížel scénárista Mark Hill, který rovnou na místě přepisoval dialogy tak, aby to ve hře nakonec působilo co nejvěrohodnějším dojmem.

Novinkou ve trojce bude i rozhodování. Během hry budete mít na výběr, jak se chovat, budete lidi soudit a sami se proti jejich předsudkům bránit. Občané za vámi budou moci přijít nejen do trůní místnosti; Molyneux to ilustroval příkladem, který prý ale ve finální hře nakonec nebude.

"Chytili malou holčičku za to, že kradla. Jak s tím naložíte? Zavoláte si kuchaře a uvěříte tomu, jak vám bude příběh vyprávět? Nebo si předvoláte dívku a zeptáte se ji, proč kradla, vysvětlíte ji, že to tak nejde? Co když vám řekne, že je její rodina chudá? Dáte ji zlato? Hodíte ji do hladomorny?" Tímhle stylem se Lionhead chce vypořádat s herními questy.

A podstatnou složkou Fable III budou i dotyky. Když někoho potkáte, bude záležet i na takových drobnostech, jestli podáte ruku nebo to odmítnete. Pokud zvolíte to první, později se z toho může stát poplácání po ramenech a později objetí. "Neříkám, že se tu budete moci zrovna laskat," uzavřel nicméně Molyneux.

Celý přepis tiskové konference s oznámením hry čtěte zde, dvojstránkové preview hry, které jsme publikovali jako první na českém internetu, pak naleznete tady.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fable III

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments