Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Třetí den na E3 – Eurogamer blog

Výstaviště zavřeno, veletrh skončil: hurá!

A je hotovo – díky bohu! Já mám ty hry vážně rád, ale teď mám nahráno minimálně na týden dopředu a ovladač nechci pár dní ani vidět. Tři dny nabité přednáškami, zpovídáním tvůrců, testováním desítek nadcházejících titulů, opravdu hodně chozením a nedostatkem pobytu v posteli. Přiznám se, že už jsem opravdu vyšťavený a připadám si jako stařec. Už i záda mě bolí, protože jsem každý den v batohu nosil pětikilovou notebookovou krávu XPS M1730. Kéž by letušky i masírovaly. Už se těším na let přes Atlantik, kde se mi za dvě hodiny vybije laptop a já budu mít výmluvu pro nepsaní a spaní. Perličkou na závěr byla cesta na letiště. V Los Angeles, zablokované kvůli NBA finále místních Lakers, náš taxík na křižovatce z boku nabral nějaký Mexikánec, já skoro nestihl let a navíc jsem při check-in zjistil, že jsem pas nechal v onom taxíku a... a Ameriky už mám dost :-)

Poslední den výstavy byl navíc snad ten nejnabitější. Den jsem odstartoval předváděčkou Homefront, FPS od tvůrců Frontlines, která byla snad ještě více našlapaná než nové Call of Duty. Vážně jsem koukal, ačkoliv to variability a nápaditosti Modern Warfare 2 pořád suveréně vede. Následně jsem strávil nějaký čas u Ubisoftu, kde jsem bleskově mrkl na zajímavý Splinter Cell Conviction a, to zejména, absolvoval soukromou - jeden na jednoho (jen já a vývojář) - předváděčku Assassin’s Creed 2. Upřímně řečeno, čekal jsem trochu víc, neviděl jsem skoro nic, co bych už předem nevěděl.

V půl dvanácté přišlo TO, na co by se snad každý český hráč těšil ze všeho nejvíce, totiž prezentace Mafia II. Ze stylizované budky Take-Two jsem vylezl jednostranně nadšený. Koneckonců, dojmy už nám tady visí. U Take-Two jsem ještě chvilku zůstal a vyrazil se mrknout na Borderlands, dnešní překvapení dne. Nevěděl jsem, co od toho čekat, ale tohle humorné „střílečkové Diablo“ (Tukanova citace) si mě získalo. Rozdýchat tyhle velké zážitky, vyrazil jsem na novinářský oběd, kde ale už (zase!) nic nezbylo a já proto až do šesti hladověl. S prázdným žaludkem jsem vyrazil omrknout predátoří kampaň Aliens vs. Predator – stejně jako ta mariňácká ze včerejška nic moc...

A tak jsem se brzy přesunul k Disney stánku a jejich Split Second. Měli tam jen jeden okruh a jedno auto, ale tahle závodní hra je vážně bžunda a opravdu jízda. Líbilo se. Ve dvě odpoledne jsem navštívil stánek Sony, kde jsem nakonec zůstal asi hodinu a půl. S vyplazeným jazykem jsem dohrál celé E3 demo God of War III, následně to samé udělal s parádním Heavy Rain a návštěvu zakončil s předním designérem Uncharted 2, který mi ukázal dva levely ze hry a získal titul „nejupovídanější a nejvlídnější vývojář výstavy.“ Vážně super chlapík, těšte se na obsáhlé dojmy.

Den se blížil ke konci a já se vrátil k Take 2, kde mi ukázali BioShock 2. Skoro celá prezentace se vlastně točila kolem multiplayeru, který bude stát za to. To už ale bylo pět odpoledne a já se vydal k Bethesdě na Brink, prezentaci FPSky, ze které jsem předtím neviděl ani jeden obrázek a netušil, o co půjde. Trocha Mirror’s Edge, trocha Quake Wars, trocha APB. Jen škoda, že u téhle prezentace jsem už trochu klimbal. Maratón schůzek, klování pozdě do noci a pár hodin spánku denně si vybral svoje. Ale taková jízda E3 vždy je. Zůstaňte naladěni na Eurovlně, ještě hezkých pár dnů se na ní budou objevovat vlastní dojmy z těch největších pecek a sesumírování výstavy jako celku!

Více fotek z posledního dne na E3 si prohlédněte zde.

Další části blogu: Den druhý, Den první, Den D mínus dva, Den D mínus jedna, Můj rozvrh schůzek.

Read this next