Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tajemné spoty na StarCraft 2

Co asi tak znamenají?

Na internet se dostaly tajemné TV spoty, propagující jak StarCraft 2, tak korejskou leteckou společnost Korean Air. Spoty to jsou poměrně specifické a zcela jasně mířené na jihokorejské publikum. Oblibu StarCraftu v Jižní Koreji snad připomínat nemusíme. V žádném z těchto spotů nepadne ani jednou název hry nebo jediný gameplay/render záběr. I když každý, kdo někdy hrál StarCraft asi pozná, o čem je řeč.

TV Spoty (první, druhý, třetí) nejsou samy o sobě příliš zajímavé, až na jednu informaci. Na konci každého vyjíždí letadlo společnosti Korean Air z hangáru a napíše se “D-DAY 22. 5. 2010” a úplně na konci ikonickým StarCraft písmem “Jste připraveni?”.

Leckdo by si mohl myslet, že se jedná o datum vydání StarCraftu 2, ale zdroj blízký českému Eurogameru prozradil, že datum vydání bude oznámeno asi tak 2 měsíce před samotným vydáním hry. A 22. května je dřív jak za dva měsíce, navíc pořád probíhá beta. Ta, byť zkrácená z původních 6 měsíců na 3 - 4, je v plném proudu a zatím nekončí.

Tyto podivné TV spoty si tak můžeme vyložit jednoduše jako marketingovou kampaň zacílenou na nejvhodnější trh (Jižní Korea), asi jako propagaci korejské letecké společnosti. Té se bude pravděpodobně týkat i onen “Den D - 22. 5. 2010”. StarCraft 2 prý jinak pořád stíhá vydání, které je plánováno na začátek léta tohoto roku.

Read this next