If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Test Drive Unlimited 2 pod lupou

Přibude off-road a půjde vystoupit z auta.

První Test Drive Unlimited vyšel v roce 2006 a i když byl přijat poměrně pozitivně, žádnou super peckou se nestal (neprodal se ani milion kusů). Přesto se již tento rok dočkáme druhého dílu, který zlepšuje všechno možné a přibližuje se ještě více komplet MMO modelu.

Ve dvojce bude persistentní MMO svět ještě propracovanější a to jak po obsahové, tak i hratelnostní stránce. Vývojáři se na tento poměrně unikátní aspekt hry zaměřili snad nejvíce a vylepšení bude nespočet.

Nově bude možnost jezdit také off-road, díky propletené síti prašných cest na Ibize a Hawaji. Jakmile na Ibize dosáhnete určitého bodu postupu, zpřístupní se vám ostrov Oahu z první hry. Na něm bude spousta nových silnic, stejně jako nové závody a výzvy. Jen na samotné Ibize bude přes dva tisíce mil nových cest.

Závodní hra samozřejmě stojí a padá mimo jiné na autech. Těch má být v TDU2 spousta. Mezi některé licencované kousky v druhém díle patří Gumpert Apollo Sport, Dodge Viper SRT10, Dodge Charger SRT8, Aston Martin DBS, Fort Mustang GT, Koenigsegg CCXR Edition a Audi TT RS Roadster.

Ve hře bude spousta příležitostí, jak si vydělat obyčejným pojížděním a “nic neděláním” - míjet auta v prostisměru v těsné blízkosti, provádění různých parádiček atd. Peníze budou jedna věc, zkušenosti věc druhá. Zkušenosti získáte za každý závod, za celkový výkon v závodech, za objevování nových lokací, sbírání věcí, sociální aktivity apod. Čím více zkušenostních bodů budete mít, tím více aut si budete moci koupit a účastnit se také více závodů.

Sociální interakce by měla být tentokrát mnohem zábavnější - bude možno dokonce vystoupit z auta a procházet se se svým avatarem po svých, povídat si s hráči. Většina těchto lokací bude uvnitř budov - garáže, kluby a podobně. Chybět ale nebudou ani venkovní lokace.

Přítomen bude systém guild, známý z většiny MMORPG her - v TDU2 tuto funkci budou plnit závodní kluby. Do svého klubu si budete moci nabírat ostatní hráče a jen se tak poflakovat ve virtuálním prostředí. Společně budete moci i spolupracovat na získávání nových aut, závodů, vylepšení pro auta a plnit speciální klubové výzvy. Jakmile hráč patří do nějakého klubu, nemůže se již účastnit závodů a aktivit jiného klubu. Mezi hráči by tak měla panovat rivalita a mělo by fungovat přetahování nejlepších závodníků do vlastního klubu.

Na hře pracují vývojáři z Eden Games pod tradiční hlavičkou Atari s nímž spolupracují v Edenu již léta od dob jejich hry V-Rally. Test Drive Unlimited 2 by měl vyjít letos na podzim (snad v září) a to na Xbox 360, PlayStation 3 a PC.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Test Drive Unlimited 2

PS3, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments